2018'in en iyi 10 filmi

2018'in en iyi 10 filmi

Time'e göre 2018'in en iyi 10 filmi sıralaması şu şekilde oluştu: Kaynak: 2018'in en iyi 10 filmi

Time dergisi yıl sonu yaklaşırken 'en iyiler'den oluşan bir seçki yaptı. Artıgerçek'in haberine göre; İngiltere'nin önemli yayın organlarından Time'e göre 2018'in en iyi 10 filmi sıralaması şu şekilde oluştu:

10- PADDİNGTON 2

Seslendirme kadrosunda Brendan Gleeson, Hugh Grant, Ben Whishaw, Julie Walters, Jim Broadbent, Peter Capaldi ve Sally Hawkins gibi isimlerin yer aldığı Paddington 2'de, bir bota atlayıp geldiği İnglitere'de Brown Ailesi'yle yaşamaya başlayan Ayı Paddington'ın maceraları kaldığı yerden devam ediyor. Aldığı hediyeyi çalan kişinin peşine düşen Paddington sevimliliğiyle ilk filmi gölgede bırakıyor.



9- BOHEMIAN RHAPSODY

Freddie Mercury rolünde Rami Malek'in harikalar yarattığı filmde Queen ve efsanevi solistinin öyküsü anlatılıyor. 2.5 saatlik süresi su gibi akan yüksek enerjisiyle dikkat çeken filmin başrolünde Queen'in muhteşem şarkıları da yer alıyor. Özellikle grubun 1986'daki Live Aid konserindeki performansını beyazperdeye yansıtan sahne unutulmazlar arasında.


8- IF BEALE STREET COULD TALK

Moonlight filmiyle Oscar kazanan yönetmen Barry Jenkins'in yazar James Baldwin'in romanından uyarladığı film iki genç aşığın öyküsünü anlatıyor. Regina King'in performansıyla ön plana çıktığı film, sadece güzel bir aşk öyküsü değil aynı zamanda adalet sistemi hakkında da etkili şeyler söyleyen bir film.



7- A STAR IS BORN

Daha şimdiden 2018'in en çok konuşulan, Oscar'ın en güçlü adayları arasında gösterilen filmde Lady Gaga ve Breadley Cooper başrolleri paylaşıyor. Kariyeri düşüşte olan bir country şarkıcısıyla keşfettiği ve hızla bir yıldız olma yolunda ilerleyen genç solistin aşkını konu alan film aynı zamanda Cooper'ın ilk yönetmenliği.


6- CAN YOU EVER FORGIVE ME

Komedi filmleriyle tanınan Melissa McCarthy'nin 1970'ler ve 80'lerde birçok ünlü ismin biyografilerini yazan Lee Israel'i canlandırdığı film yılın sürprizlerinden. Bu ilginç gerçek hayat öyküsünde Richard E. Grant'ın eşlik ettiği McCarthy'nin adı 'Ey İy Kadın Oyuncu Oscar'ı için geçiyor.


5- THE FAVOURITE

Yunan yönetmen Yorgos Lanthimos'un 18. yüzyıl İngilteresi'nde geçen filmi, entrikalar, ihtiras, kıskançlık ve ihanet dolu bir öykü anlatıyor. Başrol oyuncuları Emme Stone, Rachel Weisz, Oliva Colman'ın harika perfornmanslarının da desteğini alan film yıl boyunca festivallerin gözdesiydi.


4- EIGHT GRADE

Yönetmen Bo Burnham bu ilk uzun metrajlı filminde alaycı ve sevecen bir öykü anlatıyor. Ortaokuldan liseye geçmek üzere olan Kayla'nın okuldaki son haftasının anlatıldığı filmde genç oyuncu Elsie Fisher performansıyla göz dolduruyor.


3- FIRST REFORMED

Taxi Driver, Raging Bull klasiklerin senaryolarında imzası bulunan usta Paul Schrader, yılın en güçlü filmlerinden birine imza atıyor. Oğlunun ölümünün ardından yolunu kaybeden bir papazın öyküsünü anlatan filmde Ethan Hawke'nin ödüllük olduğunu hemen hemen tüm sinema eleştirmenleri söylüyor.


2- WON'T YOU BE MY NEIGHBOR?

ABD'de Mr. Rogers's Neighborhood programıyla tanınan Fred Rogers'ın hayatına odaklanan bu belgeselin yönetmen koltuğunda Moran Neville oturuyor. Arşiv görüntüler ve Rogers'ın ailesi, arkadaşlarıyla yapılan röportajların yer aldığı belgesel, izlediğimiz belgesellerden farklı.


1- ROMA

Meksikala usa Alfonso Cuaron'un kendi çocukluk anılarından yola çıkarak çektiği Roma, Venedik Film Festivali'nden Altın Aslan ödülüyle döndü. Bu kişisel film duygusuyla herkesi yakalamayı başarıyor. Birçok sinema dergisinin, eleştirmenin 2018'in en iyileri listesinin zirvesinde yer alan Roma, 14 Aralık'ta Türkiye'de de vizyona girecek.


 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler