Okan Buruk'un 16'ncı Kupası

Okan Buruk'un 16'ncı Kupası

Süper Lig’de futbolcu olarak 7 şampiyonluğu bulunan Buruk, teknik direktörlüğündeki iki şampiyonlukla totalde 9 kupa kaldırdı. 

Galatasaray tarihinin en önemli başarılarında adı yer alan teknik direktör Okan Buruk, teknik adam olarak görev aldığı ilk senede şampiyonluk kazandı.

Sezon içerisinde birçok rekoru altüst ederek Galatasaray’da futbolculuk yıllarında elde ettiği başarıya teknik direktörlük sayfasını açarak eklemeyi başaran genç teknik adam, hocalık kariyerinin erken döneminde ikinci Süper Lig şampiyonluğu sevincini yaşadı. 

Okan Buruk, Süper Lig tarihinde oyuncu ve teknik direktör toplamında en fazla şampiyonluk yaşayan isim olarak adını tarihe yazdırdı. Süper Lig’de futbolcu olarak 7 şampiyonluğu bulunan Buruk, teknik direktörlüğündeki iki şampiyonlukla totalde 9 kupa kaldırdı. 

EN YÜKSEK GALİBİYET YÜZDESİ

Galatasaray tarihinde sezonun tamamında Fatih Terim ve Mustafa Denizli’nin ardından Süper Lig şampiyonluğu yaşayan üçüncü teknik direktör olan Okan Buruk, Denizli’nin ardından lig tarihinde iki takımı şampiyon yapan ikinci teknik direktör olma başarısını gösterdi. 

Süper Lig tarihinde bir takımın başında en yüksek galibiyet yüzdesi yakalayan hocamız (76), maç başına 2.4 puan ortalamasıyla en yüksek oranı yakalayan teknik adam oldu. 

Altyapısından yetiştiği kulübümüzde 7 Süper Lig, 6 Türkiye Kupası ve bir UEFA Kupası ve bir UEFA Süper Kupa kazanan Okan Buruk, Galatasaray’da 16. kupa sevincini yaşadı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler