AKP'li Kavcıoğlu: Bu akademisyenlere başka ülkelerde yaşama hakkı vermezler

AKP'li  Kavcıoğlu, 'Bu suça ortak olmayacağız'" bildirisini imzalayanlara başka ülkede 'yaşama hakkı dahi verilmeyeceğini' savundu.

AKP'li  Kavcıoğlu, Barış için Akademisyenler'in doğu ve güneydoğudaki çatışmalarda yaşanan hak ihlallerinin durdurulması için imzaladığı "Bu suça ortak olmayacağız" bildirisi hakkında konuştu ve söz konusu bildiriyi imzalayanlara başka ülkede 'yaşama hakkı dahi verilmeyeceğini' savundu.

Gazete Duvar'ın haberine göre, AKP Bayburt Milletvekili Şahap Kavcıoğlu, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Avrupa Birliği bütçesi üzerinde söz aldı.

'BU BİLDİRİYİ İMZALAYAN AKADEMİSYENLERİN DERS VERMEYE HAKKI YOK'

HDP’nin Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’ne verdiği raporu eleştiren Kavcıoğlu, ‘gammazcılık’ suçlamasında bulundu. Raporda, akademisyenler ve gazetecilerle ilgili ifadeleri eleştiren Kavcıoğlu şunları söyledi:

“’Akademisyenler ve gazeteciler’ diyorsunuz. Bakın, şöyle bir ifadeyi yazan akademisyene bu ülkede ne yapılması gerekiyor: Kasıtlı ve planlı kıyım… Türkiye’nin kıyım yaptığını söylüyor bir akademisyen. Bu bildirinin altına imza atan hiçbir akademisyenin Türkiye’de akademisyenlik yapmaya hakkı yok. Türkiye’nin öğrencilerine ders anlatmaya hakkı yoktur.”

'DEVLETE BÖYLE İHANET OLUR MU?'

Kendisinin de akademisyenlik yaptığını hatırlatan Kavcıoğlu şöyle devam etti: 

“Türkiye’yi böyle karalayacak, Türkiye’nin kıyım yaptığını, katliam yaptığını yazacak, altına imza atacak. Kimlerle beraber yapıyor bunu? Devlete böyle bir ihanet olur mu ya? Bu bildiriye imza atan hiçbir akademisyene, siyasetçiye, gazeteciye hiçbir ülkede yaşama hakkı bile vermezler, bırak hapishaneyi yaşama hakkı vermezler.”

KÜRKÇÜ: YAŞADIĞIMIZA ŞÜKÜR

HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, Kavcıoğlu’na “İyi valla, yaşadığımıza çok şükür!” yanıtı verirken, HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan ise “Siz bu kafayla bu Bakanlığa bütçe vermeyin” diye seslendi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri