Apple'den iGlass Geliyor!

Apple karşımıza bu kez oldukça farklı bir cihazla çıkmaya hazırlanıyor. Sanal Gerçeklik alanına adım atmaya hazırlanan şirket sanal gerçekliğe sahip Apple gözlük üretecek.

Dünyaca ünlü teknoloji markası Apple karşımıza bu kez oldukça farklı bir cihazla çıkmaya hazırlanıyor. Sanal Gerçeklik alanına adım atmaya hazırlanan şirket sanal gerçekliğe sahip Apple gözlük üretecek.

Firmanın oldukça yeni bir işletim sistemi ve işlemci ile piyasaya sürmesi beklenen cihaz 2020 yılına kadar teknoloji marketlerde yerini alacak. Bloomberg tarafından yapılan bir haberde firmanın yalnızca yeni bir cihaz üzerinde çalışmadığı ayrıca yeni bir işletim sistemi üretmeyi planladığını da açıkladı.

Bu kapsamda Apple’ın yeni cihaz için özel bir çip üretmesi ve dolayısıyla farklı bir donanıma sahip bir ürün ortaya koyması bekleniyor. Bu özelliklerden yola çıkarak AR içeriği için firmanın mevcut uygulama mağazasının yanı sıra farklı bir mağaza açması bekleniyor.

Siri ile Senkronize Çalışacak!

Firma gözlük için oldukça farklı bir kontrol yönetimi test ediyor olsa da, gözlüğün Microsoft’a ait HoloLens’e benzer bir yöntem ile komut edilmesi bekleniyor. Apple’ın dijital asistanı Siri’nin bu alanda geliştirilebilmesi mümkün!

Gözlük İddiaları Resmi Tedarikçiden!

Apple firmasının resmi tedarikçilerinden bir tanesi olan Cathcher Technology bu alandaki iddiaları yalanlamıyor. Öte yandan Apple’ın CEO’su Tim Cook AR alanındaki düşüncelerini hiçbir zaman gizlememişti.

Tüm bu gelişmeler teknoloji severleri heyecanlandırırken en çok dikkat çeken nokta kuşkusuz Apple’ın tasarım ve yazılım alanında yeni bir model denemesi olacak. Tüm bunların yanı sıra cihaz adının iGlass olması tahmin ediliyor!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri