Bu hafta 10 yeni film vizyona giriyor

Bu hafta beşi Türk, beşi yabancı olmak üzere 10 film vizyona giriyor.

Bu hafta beşi Türk, beşi yabancı olmak üzere 10 film vizyona giriyor. Filmlerle ilgili geniş bilgileri, görselleri ve eleştirilerini ortakoltuk.com da bulabilirsiniz.


ADALET BİRLİĞİ:BÖLÜM 1

Süper kahramanların, ortaya çıkan yeni tehdidin büyüklüğü nedeniyle bir araya gelip güçlerini birleştirmeleri ve kötülüğe karşı mücadeleleri hikaye ediliyor.

ortakoltuk.com

KARDAN ADAM

Oslo’da Kasım ayı başlamış, ilk kar yağmıştır. Birte Becker isimli işinden eve dönen bir kadın, eve döndüğünde eşi ve oğlunun yapmış olduğu kardan adamı görebilmek için sabırsızlanmaktadır. Ancak bir hayal kırıklığı kapıdadır; kardan adam yoktur. Ancak, kısa bir süre sonra pencereden baktıklarında karşılaştıkları görüntü ise oldukça tuhaftır. Dışarıda kendilerine doğru bakmakta olan bir kardan adam vardır! Ardından yaşanan cinayetler ve ‘kardan adam’ imzalı mektuplar ise esrarengiz bir olaylar silsilesine neden olur…

 

 

KUTSAL GEYİĞİN ÖLÜMÜ

Eşi ve iki çocuğu ile mutlu bir yaşam süren cerrahın Steven’ın, kimsesiz bir çocuğu kanatları altına alması ile olumsuz olarak değişen yaşamları hikaye ediliyor.

 

İÇİMDEKİ GÜNEŞ

Isabelle isminde Paris’te yaşayan, eşinden boşanmış mutsuz  bir ressamın, aşkı ve mutluluğu arayışı hikaye ediliyor.

 

SEN KİMİNLE DANS EDİYORSUN?

Anne ve babasının ölümünden sonra bir türlü toparlanamayan ve yaşamla ilgili sorunları olan Aysel isimli kadının kendini dansa verişi ve yeni bir hayata merhaba deyişi hikaye ediliyor.

 

SENİ GİDİ SENİ

İstanbul’un eski semtlerinden Bayrampaşa’da doğan taksici Bülent ve döşemeci Sedat, mahalle kültürü ile büyüyen iki delikanlıdır. Çocukluklarından beri kendilerine hem ağabeylik hem babalık yapan Tarık’ın dolandırıldığını öğrenince onu kurtarmak için aksiyonu ve komedisi bol bir mücadeleye girişmeleri hikaye ediliyor.

 

BEGİNNER

60 yaşlarında olan Faruk emekli olmuş ama hala çalışmakta olan bir taksi şoförüdür. Eşini yaklaşık on yıl önce kaybeden Faruk’un hayatı tek düze ve birbirinin aynı geçen günlerden ibarettir. Uğraştığı tek bir şey vardır, o da İngilizce öğrenmek. İngilizceye olan merakından dolayı bazen alay konusu olur bazen de takdir edilir. Ama o dışarıdan gelen bütün etkilere kulaklarını tıkamıştır.  Bu zorlu süreçte karşısına çıkan insanlar, yaşadığı olaylar ve yeni bir dilin kültürel boyuttan getirdikleriyle birlikte hayatı fazlasıyla değişecektir..

 

BİZİM KÜÇÜK GÜNAHLARIMIZ

Birbirinden uzak gibi görünen ama iç içe geçmiş yaşamların, akıl almaz rastlantılarla bir araya gelişinin yarattığı maceralar hikaye ediliyor.

 

AYAZ

Hasan, başka bir adamla kaçan yengesini çevresinin baskısıyla öldürür. Cezaevi sürecinde yaptığından derin pişmanlık duyarak aklını yitirme noktasına gelir. Tek çıkış yolu vardır; cezaevinden çıktıktan sonra annesini öldürdüğü için kimsesiz kalan çocuk Ayaz’ı yanına alarak onun yüzünü güldürmek. Kamyon şoförü olan Hasan, Ayaz’la birlikte yolculuklara çıkmaya başlar. Kocasından kaçarken ikilinin karşısına çıkan Helün ve küçük kızı Hazal yolculuğu kimsenin ön göremeyeceği noktalara taşır..

 

KÜÇÜK VAMPİR

Angela Sommer-Bodenburg’un çok satan roman serisinden uyarlanan filmde, 13 yaşındaki vampir Rudolph’un maceraları kikaye ediliyor.

 

 

Orta Koltuk, sinema severler tarafından hazırlanan, hem vizyondaki popüler filmler, hem de eski filmler hakkında film eleştirileri, film yorumları, film incelemeleri ve film fragmanları yer alan bir sinema film platformudur.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür-Sanat Haberleri