Bursa'da Boya Fabrikasında Patlama

Bursa'nın Gürsu ilçesinde, bir boya fabrikasında meydana gelen patlamada 5 işçi yaşamını yitirdi, 4 kişi yaralandı.

Bursa-Ankara karayolu yakınlarındaki bir boya fabrikasında, henüz belirlenemeyen nedenle buhar kazanı patladı. Bu esnada fabrikanın çatısında çökme meydana geldi. Patlamanın ardından bölgeye 112 Acil Servis ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

Bursa Valisi İzzettin Küçük, patlama meydana gelir gelmez olay yerine gittiğini söyledi. Küçük, şunları kaydetti: "Şu anda 5 ölü, 4 yaralı var. Yaralılar, hastaneye intikal etmiştir. Bir saate kadar yaralıların durumu netlik kazanacaktır. Burası tekstil ünitelerinin olduğu bir boyahane. Oradaki sıcak su kazanı patlamış. Şu anda nedeniyle ilgili bir bilgim yok. Bu kazanın neden patladığıyla ilgili inceleme yapılacak, araştırılacak. Bir tedbirsizlik, kusur ne varsa ortaya çıkacak. Gaz sıkışması olduğu kesin. Şiddetli bir patlama, fabrikada göçük var. Çevredeki fabrikalara ve araçlara da hasar vermiş." Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da "Yoldan geçenler tamamen etkilenmiş. Bina komple çökmüş. Kazanda bir patlama olmuş. Başımız sağ olsun" ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan patlamaya ilişkin bilgi aldı Öte yandan, Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gürsu ilçesinde bulunan organize sanayi bölgesindeki iplik-boya fabrikasında yaşanan patlamanın ardından, Vali Küçük’ü telefonla arayarak bilgi aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, can kayıplarına da neden olan buhar kazanındaki patlamaya ilişkin gelişmeleri yakından takip ettiği öğrenildi. İnceleme başlatıldı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sarıeroğlu, patlamaya ilişkin inceleme başlattıklarını bildirdi. İnceleme kapsamında Bakanlığa bağlı ilgili il müdürlerinin olay yerine yönlendirildiğini vurgulayan Sarıeroğlu, "Bakanlığımızca başlatılan inceleme kapsamında bir müsteşar yardımcımızı, İş Teftiş Kurulu Başkanımızı, İş Teftiş Kurulu Bursa Grup Başkanımızı ve üç müfettişimizi görevlendirdik.

Arama kurtarma çalışmalarının ardından yapılacak olan müfettiş incelemesinin sonuçlarını kamuoyu ile paylaşacağız." dedi. 'Yangın kontrol altına alındı' Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, "Şu ana kadar maalesef 5 ölü, 14 civarında yaralımız var. An be an takip ediyoruz. Sayın Valimiz ve ilimizin yetkilileri olay mahallinde gerekenleri yapıyorlar. Gerekli incelemeleri başlattık, takipteyiz." dedi. Çavuşoğlu, şu anda herhangi bir risk bulunmadığını aktardı. Yangının tamamen kontrol altına alındığını belirten Çavuşoğlu, "Dediğim gibi çok şiddetli bir patlama. Buhar kazanında, çevre fabrikalarda ve orada bulunan araçlarda da zarar verebilecek mahiyette bir patlama." ifadelerini kullandı. "Buhar kazanının patlamasında kesinlikle ihmal var" Uludağ Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Aydın ise fabrikanın 1990'lı yılların başında kurulduğunu kaydetti.

Patlamanın yaşandığı kuruluşun bölgedeki eski fabrikalardan olduğunu dile getiren Aydın, şöyle konuştu: "Bölgemizde kendini teknolojik olarak yenilemeyen 3 firmadan biriydi. Buhar kazanının patlamasında kesinlikle bir ihmal var. Bu ihmal teknik kadronun olabilir, işçilerin olabilir, yönetimin olabilir. Basınç normalde 3-4 katına yükselmeden kazan patlamaz. Onun görülmesi gerekirdi. Bir ihmal var ama sonuçta maddi zarardan daha çok 5 can kaybı." diye sözlerini tamamladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri