Çankaya'nın Atatürk Kültür Merkezi yapılıyor

Çankaya Belediyesinin yatırımlar döneminin en büyük projesi olan Atatürk Kültür Merkezi’nin inşası hızla devam ediyor.

Çankaya Belediyesinin yatırımlar döneminin en büyük projesi olan Atatürk Kültür Merkezi’nin inşası hızla devam ediyor. Türkiye’nin ikinci, Ankara’nın en büyük kültür merkezi olma özelliğine sahip olacak Merkez, Başkentin sanat yaşamına kalite katacak. 

İlçenin dört bir yanında Çankaya Evinden yüzme havuzuna, pazar yerinden kreşe inşaat çalışmaları devam eden Çankaya Belediyesinin kültür sanat merkezi olarak inşa ettiği en büyük yatırımı Atatürk Kültür Merkezi hızla yükseliyor.

Çankaya Belediyesi tarihinin en büyük yatırımı olan Atatürk Kültür Merkezi, Türkiye’nin ikinci Ankara’nın ise en büyük kültür merkezi olacak.

Başkentin eser yapıları arasına girecek olan Atatürk Kültür Merkezi, Ankara’nın gözde semti olan Mustafa Kemal Mahallesi’nde bulunuyor.  Atatürk Kültür Merkezi 22 bin 500 metrekarelik bir alan üzerine inşa ediliyor. Uluslararası mimari örneklerden hareketle, seyirci ve sanatçıların tüm ihtiyaçlarına göre tasarlanan merkez, akustiğiyle dünya standartlarına sahip olacak. Bin ve 500 kişilik iki salondan oluşan Atatürk Kültür Merkezi, galeri kullanımlı fuayesiyle de önemli sergilere ev sahipliği yapacak. Merkez, planlanan 250 araçlı otopark ile de misafirlerine kolaylık sağlayacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri