Çocuklar dünya sinemasıyla buluşuyor

Uluslararası Çocuk Diyarı Film Festivali, 22 ülkenin katılımıyla 9 Kasım’da Ankara'da başlıyor. Festival hem çocukları hem de yetişkinleri dünya çapından 52 filmle buluşturuyor.

Ankara'da 9-16 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek olan Uluslararası Çocuk Diyarı Film Festivali, sadece çocukları değil her yaştan insanı gösterim ve etkinlik dolu bir şölene çağırıyor. Sinema yazarı ve yönetmelerin kurduğu Sinetopya Derneği ve Çankaya Belediyesi işbirliği ile düzenlenen festival, bir hafta boyunca Yılmaz Güney Sahnesi, Goethe-Alman Kültür Merkezi ve ODTÜ'de olacak. Film gösterimlerinden sonra söyleşiler ve paneller düzenlenecek.

Festivalde, İsveç'ten gelen "Burada Çocuk Büyüyor" ve "Sokaktan" isimli sergiler de katılımcılarla buluşacak. Ayrıca bir hafta boyunca alanında uzman eğitmenlerin kolaylaştırıcılığında “Yaratıcı Oyuncak, Düşlerle Kolaj, Yaratıcı Yazarlık, Toplumsal Cinsiyet, Sevdalı Bulut, Gelecekteki Ben'e Mektup ve Atıklarla Sanat” başlıklı atölyeler düzenlenecek.

Festivalde, İsveç, Almanya, Norveç, İsviçre, Fransa, Kanada, Meksika, İspanya, Afganistan, İngiltere, İran, Yunanistan, Tanzanya, Rusya, Filipinler, Hollanda, Belçika, Amerika, Çin, Japonya ve Türkiye'den seçilmiş filmler gösterilecek ve bu ülkelerden gelen yönetmenlerle söyleşi yapılacak.

ÇOCUKLAR DA ETKİN GÖREV ALACAK

Organizasyonun her aşamasında sadece büyükler değil, çocuklar da etkin görev alacak. Programlara engelli, sığınmacı ve sokak çocuklarının katılması sağlanacak. Festivalin koordinatörü Şebnem Aktolga, tüm çocukları kapsayan bir festival yapmak istediklerini belirterek “Ulusal değil uluslararası bir festival hazırlayarak, dünya çocuklarını bir araya getirmek istedik” diyor.

Bu yıl ilk defa düzenlenen festivalin, önümüzdeki yıllarda gezici bir programla sinemaya erişimi olmayan çocuklara ulaştırılması hedefleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri