Çöpe atılan kitaplar kütüphane oldu

Ansiklopedilerden, tarih kitaplarına; romanlardan kişisel gelişime kadar 3 bin 500 kitabın yer aldığı kütüphanede, bağış kitaplar da bulunuyor.

Çankaya Belediyesi Temizlik İşleri Şantiyesi’nde, çöpe atılan kitaplardan bir kütüphane oluşturuldu.

Ansiklopedilerden, tarih kitaplarına; romanlardan kişisel gelişime kadar 3 bin 500 kitabın yer aldığı kütüphanede, bağış kitaplar da bulunuyor.

Çankaya Belediyesi Temizlik İşleri Şantiyesi, bir ilke imza attı. İşçiler, çöp konteynırlarının yanına bırakılan kitapların yok olmasına izin vermeyerek, özenle biriktirmelerinin ardından kütüphane kurulmasını sağladı. Şantiyenin kütüphanesinde, bağışlarla birlikte 3 bin 500 kitap yer alıyor.

Ansiklopedilerden, tarih kitaplarına; romanlardan kişisel gelişime kadar geniş bir yelpazede kitapların bulunduğu mekandan öncelikle şantiyeyi kullanan temizlik işçileri yararlanıyor. İşçiler kitapları ödünç alabildiği gibi, dinlenme saatlerinde diledikleri kitabı burada okuyabiliyor ya da satranç oynayabiliyor. İşçilerin çocukları da kendileri için oluşturulan çocuk kitapları bölümünü diledikleri gibi kullanabiliyor.

Kütüphanelerinin dileyen herkese açık olduğunu ve kitap bağışı da aldıklarını belirten şantiye yetkilileri, topladıkları kitapları, köy okullarına ve ilçe kütüphanelerine ulaştırmayı da amaçlıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür-Sanat Haberleri