“Gayrimenkul Almak için Kötü Zaman Yoktur”

İlgim Emlak Ajansı Yöneticisi Selma Şengerze: Türkiye’nin üretim dinamiği inşaat sektörü olduğu artık tartışılmayacak bir veri.

Türkiye’nin üretim dinamiği inşaat sektörü olduğu artık tartışılmayacak bir veri. Bir başka gerçek de ürününüz ne kadar iyi olursa olsun eğer pazarlayamıyorsanız bir değeri yoktur. İşte biz de bu gündem içerisinde emlak ve konut pazarlama sektöründe uzmanlaşmış İlgim Emlak Ajansı yöneticisi Selma Şengerze ile sizler için konuştuk:

Metro: Merhaba Selma Hanım; Metro Haber Gazetesi için okuyucularımız adına sizinle Ankara’daki emlak hareketliliği üzerine konuşmak istiyoruz. İlk akla gelen soru; Bir taşınmaz alırken neden emlak şirketine başvurulur ?

Selma Şengerze: Bilinçli alıcılar her zaman için dü- rüstlüğünü kanıtlamış emlak şirketiyle çalışmayı tercih etmelidirler. Bugün Ankara’da binlerce emlakçı bulunmaktadır. Ne yazık ki bunların çok azı profesyonel çalışmakta, buda ister istemez alıcılarda bir güven zedelenmesine neden olmaktadır. Oysa güvenilir bir emlak şirketi alım ve satımlarda alan ve satan kişi ve kurumlar için bürokrasiyi en aza indirebilir. Satıcıya ve alıcıya eşit uzaklıkta bulunduğundan taşınmazın gerçek değerinin belirlenmesinde etkileyici bir rol üstlenmektedir. Profesyonel bir emlak şirketi, alanın ve satanın haklarını gözetendir.

Metro: Okuyucularımız hep merak etmektedirler. Zira bu konuda çok deği- şik uygulamaları görüyoruz. Bir dairenin alımında ya da satımında ne kadar komisyon ödenmektedir? Biz sizden bir daire satın almak istesek size ne kadar ödememiz gerekecek?

Selma Şengerze: Şimdi bakın, profesyonellikten ve dü- rüstlükten bahsetmemin asıl nedeni de buydu. Birçok emlak şirketinin belirli bir komisyon bedeli hala yok. Tabiri yerinde ise “ne alabilirsek kardır” mantığı ile çalışıyorlar. Reklam harcamaları yüksek olan emlak şirketleri ise alandan ve satandan ayrı ayrı yüzde 3 Komisyon almaktadırlar. Bizim gibi Ticaret odasına ve Emlakçılar Odasına kayıtlı şirketler ise yüzde 2 komisyon üzerinden çalışırız. Sonuçta siz bizden bir daire satın alsanız,bize ödeyeceğiniz komisyon bedeli ,satın alacağınız dairenin satış bedelinin sadece yüzde 2’sidir.

Metro: Evini satmak isteyen ev sahiplerine ne önerirsiniz? Selma Şengerze: Bir emlak- çı ile anlaşmalarını öneririm. Bunun dışında evi, kendileri de satmak isteyebilirler ve bunun için de gazetelere ilan vermeleri gerekir. Ardından da birçok kişi ile konuşmak zorunda kalacaklarını da unutmamalıdırlar. Metro: Ev almak isteyen kişilere önerileriniz var mı?

Selma Şengerze: Öncelikle ev alıp almak istemediklerinden emin olmalıdırlar. Gereksinimlerini belirginleştirmelidirler. Unutulmamalıdır ki emlak şirketleri, müşterilerinin gereksinimlerine göre ev önerirler. Emlakçınıza ne kadar çok ayrıntı verirseniz o kadar hızlı ve istediğiniz doğrultularda dairelere bakabilirsiniz.

Metro:Son olarak ; okuyucularımızdan gelen bir çok soru var. Ancak buna ne bizim yerimiz ne de sizin zamanınız uygun değil. Emlak alım satımı konusunda okuyucularımızın akıllarına takılan soruları için ofisinizde herhangi bir danışmanlık hizmeti veriyor musunuz? Veriyor iseniz bunun ücreti nedir?

Selma Şengerze: İlgim Emlak Ajansı, her zaman insanları ön plana alan bir politika izlemiştir.. Onları müşteri mantığı ile ele almamaktadır. Her şeyin para olmadığı düşüncesiyle yıllardır danışmanlık hizmetimizi ücretsiz olarak vermekteyiz. Tüm okuyucularınız ofisimize haftanın her günü gelebilir, takıldıkları tüm soruları uzman kadromuza sorabilirler.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri