'İki Kalp Üç Kitap'

Prof. Dr. Asker Kartarı'nın yönetmenliğini Ece Güneş Saadetyan'ın üstlendiği "İstanbul'da Karma Evlilikler Ermeni, Rum ve Musevi, Müslümanlar yaşadıklarını anlatıyor.

Aynı toplumda  birarada yaşayıp, karşılaşmamak çatışmamak ya da birbirini sevmemek mümkün mü? Sevmesine seversin ama dinsel, etnik ve siyasi farklılıklara bir de tarihten gelen yükler eklenince yuvayı nasıl kurarsın?

Türkiye'deki karma evlilikler kadim mevzu.  Hakkında ağıtlardan, masallardan oluşan geniş bir edebiyat var. Lakin esas oğlan ile esas kıza bugüne kadar pek sorulmamış: 'Siz ne yaşadınız?" diye. Kadir Has Üniversitesi'nce hazırlanan, yapım ve araştırmasını Prof. Dr. Asker Kartarı'nın yönetmenliğini Ece Güneş Saadetyan'ın üstlendiği "İstanbul'da Karma Evlilikler: İki Kalp Üç Kitap' adlı belgeselde  karma evlilik yapan Ermeni, Rum ve Musevi, Müslümanlar yaşadıklarını anlatıyor.

Belgeselin ilk gösterimi 16 Kasım 2017'de saat 16:00'da Kadir Has Üniversitesi'nde gerçekleşecek. Belgeselin ardından yapımcı ve yönetmen ile  söyleşme imkanı da bulunuyor. Araştırma ile ilgili yazılan kitap ise yolda, 2018 baharında okuyucu ile buluşması bekleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür-Sanat Haberleri