Mama, kulübe, ilaç, battaniye, örtü istiyorlar

Hayvan Kurtarma Derneği’nin sahiplendiği canlara birçok şekilde yardım edebilirsiniz. Mama, kulübe, ilaç, battaniye, örtü gibi ihtiyaçlarının sonu gelmiyor…

Ankara Çayyolu’nda Dodurga köyü yolunda sahipsiz, hasta, sakat, yaşlı terkedilmiş köpeklerin; hatta bir keçinin, birkaç kuşun da bakıldığı bir barınak var. “Barınak” deyince aklınıza gazetelerde, televizyonlarda gördüğünüz, hayvanların sefalet içinde üst üste tıkıldığı, sevgisiz yerler gelmesin.

Burası köpeklerin sevildiği, isim isim tanındığı; tek tek huylarının, alışkanlıklarının bilindiği bir barınak… gerçekte bir rehabilitasyon merkezi… dahası sevilen, beslenen köpeklerin mutlu yaşam köyü.

Amaç, sokakta yaşam savaşı veren bir canı, sanki başka bir yerde doğmuş ve bunları hiç yaşamamış hale getirmek, kelimenin tam anlamıyla “hayatını değiştirmek.” İmkanlar kısıtlı olsa da, hepsine yetişmek mümkün olmasa da Hayvan Kurtarma’nın yaptığı ta da bu! Hayvan Kurtarma Derneği’nin kurucuları Zekiye Taş Köklü ve Fahir Köklü, 20 yılı aşkın bir süredir önce evlerinde sonra bu yeterli olmayınca kendi olanaklarıyla açtıkları Rehabilitasyon Merkezi’nde sahipsiz, hasta, sakat hayvanlara yardım ediyorlar.

Bugüne kadar yüzlerce sokak hayvanını tedavi ettirerek hayata döndüren Hayvan Kurtarma Derneği Rehabilitasyon Merkezi’nde halen sahipsiz, hasta, bakıma muhtaç, yaralı ve yaşlı sokak hayvanlarına sağlıklı ve güvenli bir yaşam sağlanıyor. Tamamen kendi imkânları ve bağışlarla ayakta duran Hayvan Kurtarma Derneği, Nisan 2011’den beri Çayyolu/Dodurga’da bulunan Rehabilitasyon Merkezi’nde 300’e yakın sokak hayvanına yaşam alanı sağlamakta, tedavilerini sürdürmekte…

Derneğin kuruluş amacı, sokaklarda yaşamaya çalışırken hastalanan, yaralanan, trafik kazası geçirip refüjlerde ölmeye bırakılan, yaşlanan, sokağa atılan kısacası sokakta yaşam mücadelesi veren muhtaç durumdaki sokak canlarına tedavi edilebildikleri, beslenebildikleri ve en önemlisi sevilerek, mutlu yaşayabildikleri bir yaşam alanı- nın sağlanmasıdır.

Bu anlamda Dernek, ilk elde, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nun ilk maddesi gereğince devlete ve sivil topluma düşen “Hayvanların rahat yaşamlarını ve hayvanlara iyi ve uygun muamele edilmesini temin etmek, hayvanların acı, ıstırap ve eziyet çekmelerine karşı en iyi şekilde korunmalarını, her türlü mağduriyetlerinin önlenmesini sağlamak” görevini yerine getirmekte ve bu yöndeki sorumluluğun yaygınlaşması için çeşitli çalışmalar yürütmektedir. Hayvan Kurtarma Derneği’nin sahiplendiği canlara birçok şekilde yardım edebilirsiniz. Mama, kulübe, ilaç, battaniye, örtü gibi ihtiyaçlarının sonu gelmiyor… Mesela Rehabilitasyon Merkezi’ndeki canlarımız arasından kendinize bir “candostu” evlat edinmeniz mümkün .

Böylelikle uzakta bile olsanız bir cana dokunmuş, “ben de varım, buradayım!” demiş olursunuz… Tabi bunların yanı sıra hafta sonunda evde, cafelerde, AVM’lerde vakit geçirmek yerine, bir iki saatinizi ayırıp Hayvan Kurtarma Derneği Rehabilitasyon Merkezi’ne gidip kö- pek gezdirmeniz, orada yapılan işlere yardım etmeniz, bir paket mama getirmeniz, tanışmanız bile büyük bir destek olacaktır.

Aşağıda yer alan adresler üzerinden iletişim kurabilirsiniz: (Youtube kanalından Hayvan Kurtarma Derneği tanıtım belgeselini izleyebilirsiniz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Adana Büyükşehir Belediyesi, sokak hayvanları için rekor kırdı

Yaşam Haberleri