MTV Avrupa Müzik Ödülleri sahiplerini buldu.

Konukların kırmızı halıda ilginç stil yarışı yaptığı törene damga vuran isim duştan çıkıp törene katılmış etkisi yaratan bornozu ve başına sardığı havlusuyla boy gösteren Rita Ora oldu.

MTV Avrupa Müzik Ödülleri, 12 Kasım 2017'de yani dün 24'üncü kez sahiplerini buldu. 

Avrupa'nın en önemli müzik ödüllerinden biri olan MTV Avrupa Müzik Ödül Töreni bu yıl 12 Kasım 2017 Pazar gecesi İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlendi. Daha önce 5 kez daha İngiltere'de düzenlenen MTV Avrupa Müzik Ödül Töreni bu kez Wembley Arena'da gerçekleştirildi. Londra ise MTV Avrupa Müzik Ödülleri'ne 1996'dan beri ilk kez ev sahipliği yaptı.

Konukların kırmızı halıda ilginç stil yarışı yaptığı törene damga vuran isim Rita Ora oldu. Törende duştan çıkıp törene katılmış etkisi yaratan bornozu ve başına sardığı havlusuyla boy gösteren Rita Ora ilgi uyandırmayı başardı.

Gecede sahne alan isimler arasında Eminem & Skylar Grey, Liam Payne, Camila Cabello, Demi Lovato, Stormzy, Rita Ora, Shawn Mendes, Clean Bandit & Zara Larsson & Julia Michaels & Anne-Marie, U2, French Montana & Swae Lee, Travis Scott, The Killers, David Guetta & Charli XCX & French Montana ve Kesha vardı.

Gecenin en önemli adaylıkları arasında 6 adaylıkla Taylor Swift ve 5 adaylıklıkla Shawn Mendes yer alıyordu. En çok adaylık alıp geceden prestijli ödüllerle dönen isim Shawn Mendes oldu. Henüz 19 yaşındaki Kanadalı şarkıcı Shawn Mendes, 'There's Nothing Holdin' Me Back' adlı şarkısıyla 'Yılın Şarkısı' ödülünü kazandı. Gecenin bir diğer en önemli ödüllerinden biri olan 'En İyi Şarkıcı' da Shawn Mendes'in oldu. Böylelikle Shawn Mendes gecenin en önemli sayılabilecek iki ödülünü de kazanarak MTV EMA 2017'ye damga vuran isim olmayı başardı.

'En İyi Şarkı' adayları arasında bu yıl Clean Bandit'ten 'Rockabye', DJ Khaled'den 'Wild Thoughts', Ed Sheeran'dan 'Shape of You', Luis Fonsi'den 'Despacito (Remix) ve Shawn Mendes'ten 'There's Nothing Holdin' Me Back' yer alıyordu. 

'En İyi Şarkı' kategorisi adaylarında da yine birbirinden güçlü isimler vardı. Ariana Grande, Ed Sheeran, Kendrick Lamar, Miley Cyrus ve Taylor Swift'i geride bırakmayı başaran isim yine Shawn Mendes oldu.

 

 

'En İyi Pop' kategorisinin bu yılki adayları arasında Camila Cabello, Demi Lovato, Miley Cyrus, Shawn Mendes, Taylor Swift yer alıyordu. Kazanan isim Camila Cabello oldu.

'En İyi Video' kategorisinin kazananı 'Humble' klibiyle Kendrick Lamar oldu. Kategoride yarışan diğer isimler Foo Fighters ve 'Run', Katy Perry ve 'Bon Appetit', Kyle ve 'iSpy' ve Taylor Swift ve 'Look What You Made Me Do'ydu.

'En İyi Yeni Şarkıcı' ödülünü Dua Lipa kazandı. Dua Lipa'nın rakipleri arasında Julia Michaels, Khalid, Rag'n'Bone Man ve Kyle vardı.

 

 

'En İyi Rock' dalında şampiyon Coldplay oldu. Coldplay'in rakipleri Foo Fighters, Royal Blood, U2 ve The Killers'dı.

'En İyi Hip Hop' kazananı bir kez daha Eminem oldu. Eminem; Drake, Future, Kendrick Lamar ve Post Malone gibi birçok önemli rakibini geride bırakmayı başardı.

'En İyi Canlı Performans' ödülünü 'Shape of You' ile yıla damga vurmayı başaran isimlerden Ed Sheeran oldu. Ed Sheeran'ın rakipleri arasında Bruno Mars, Coldplay, U2 ve Eminem vardı.

'En İyi Elektronik' dalında kazanan David Guetta oldu. Guetta'nın MTV Avrupa Müzik Ödülleri'nden ödülle döndüğü kategorideki adaylar arasında Calvin Harris, Major Lazer, Martin Garrix ve The Chainsmokers yer alıyordu.

'En İyi Alternatif' adayları arasında bu yıl büyük çekişme yaşansa da ödülü Thirty Seconds to Mars kazandı. Grubun diğer rakipleri arasında Imagine Dragons, Lana Del Rey, Lorde ve The xx gibi önemli rakipleri vardı.

'En İyi Görünüm' kategorisinin kazananı Zayn'dı. Zayn'ın rakipleri Dua Lipa, Harry Styles, Rita Ora ve Taylor Swift'ti.

En İyi 'MTV Push' Sanatçısı ise Hailee Steinfeld oldu. Rakipleri Jon Bellion, Julia Michaels, Kacy Hill, Khalid, Kyle, Noah Cyrus, Petite Meller, Rag'n'Bone Man, SZA ve The Head and the Heart'tı.

En Büyük Hayran Grubu dalının kazananı Shawn Mendes oldu. Mendes'in rakipleri arasında Ariana Grande, Justin Bieber, Katy Perry ve Taylor Swift vardı.

En İyi World Stage Performansı ödülünü The Chainsmokers kazandı. Kategoride DNCE, Foo Fighters, Kings of Leon, Steve Aoki, Tomorrowland 2017 de yarışıyordu.

İşte MTV Avrupa Müzik Ödülleri 2017 kazananları:

En İyi Şarkı: Shawn Mendes - There's Nothing Holdin' Me Back
En İyi Şarkıcı: Shawn Mendes
En İyi Pop: Camila Cabello
En İyi Canlı Performans: Ed Sheeran
En İyi Yeni Şarkıcı: Dua Lipa
En İyi Rock: Coldplay
En İyi Hip Hop: Eminem
En İyi Alternatif: Thirty Seconds To Mars
En İyi Elektronik: David Guetta
En İyi Görünüm: Zayn
En Büyük Hayran Grubu: Shawn Mendes
En İyi Video: Kendrick Lamar - 'Humble'
En İyi 'MTV Push' Sanatçısı: Hailee Steinfeld
En İyi World Stage Performansı: The Chainsmokers

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür-Sanat Haberleri