Teknoloji dünyasından evcil hayvanlar için 8 icat

Kedinizden Twitter mesajları aldığınızı ya da köpeğiniz tarafından çekilen dijital fotoğraflara baktığınızı hayal edin. Şimdi, yetenekli teknoloji tutkunları sayesinde, evcil hayvanlar için teknolojik alet kullanımı artık mümkün.

Kedinizden Twitter mesajları aldığınızı ya da köpeğiniz tarafından çekilen dijital fotoğraflara baktığınızı hayal edin. Çok da uzun sayılmayacak bir süre öncesine kadar bu tür etkinlikler gülünç olarak sayılırdı. Ama şimdi, yetenekli teknoloji tutkunları sayesinde, evcil hayvanlar için teknolojik alet kullanımı artık bize çok yakın.

American Pet Products Association’a (Evcil Hayvan Ürünleri Derneği) göre, Amerikalıların evcil hayvanlar için yaklaşık 50 milyar dolar harcaması bekleniyor. Ayrıca endüstri uzmanları, bu parayı evcil hayvanlar ile ilgili teknolojilere harcama şansının arttığını söylüyor. Görüldüğü üzere dış pazar bu konuda gelişmeye hevesli. Seçenekler kesinlikle artıyor. İnsanlar telefon ve tabletlere daha fazla harcama yaptıkça, pazarlamacılar aynı kişilerin hanehalkındaki insanlara ve evcil hayvanlara da yönelik alışveriş yaptığının farkındalar. Peki insanlar ailelerinin dört ayaklı tatlı üyelerine ne tür yüksek teknolojili ürünler vaat edebilirler? Teknoloji dünyasının minik dostlarımız için hazırladığı en çılgın ve en yaratıcı sekiz icadını birlikte inceleyelim.

Sony’den Twitter Kedi Tasması

2010 yılında, Tokyo merkezli Sony Bilgisayar Bilim Laboratuvarı, kedinizi Twitter‘a bağlayabilecek bir cihaz yaptı. Tech-On haber sitesine göre Sony’nin “cankurtaran” olarak sayılan cihazı kedilerin boynuna takılıyor ve onların faaliyetlerini kaydetmek için bir kamera, GPS ve Bluetooth teknolojisi kullanıyor. Hafif cihaz, çeşitli sensörler tarafından toplanan verileri kullanarak kedinin uykuda mı, yürüyor mu, yoksa yemek mi yiyor olduğunu anlamaya çalışıyor ve otomatik olarak bir Twitter akışına mesaj gönderiyor. Örneğin, kedinizin yemek yediğini tespit ederse, “Bunun tadı çok güzel” diye bir tweet atabilir. Tech-On şu ana kadar cihazda yalnızca 11 kelime olduğunu söylüyor, ancak şirket cihazın kelime dağarcığını genişletmeyi planlıyor. Ancak, kedinizin yorumlarını okumak için biraz beklemek zorunda kalacaksınız çünkü Sony’nin cihazı sadece şimdilik bir prototip.

Bowlingual Köpek Tercümanı

Evde beslediğiniz dostunuzun ne düşündüğünü bilmekten hoşunuza gitmez miydi? Japon bir oyuncak şirketi olan Takara Tomy, köpek havlamasını tercüme edebilecek bir alet yarattığını söyledi. Bowlingual köpek tercümanı, köpeklerin boynuna takılı bir mikrofon ve havlamayı altı ruh halinden (mutlu, üzgün, sinirli, endişeli, muhtaç veya iddialı) birine çeviren el tipi bir dijital okuyucu içeriyor.

Bazı hayvan uzmanları, köpeklerin duygularının yürümeye yeni başlayan çocuklar kadar çok yönlü olduğunu söylüyor, bu nedenle havlamalarının “çevrilmesi” onların psikolojisine sadece küçük bir içgörü sağlayacaktır. Ancak şirket, bir basın bültenine göre Bowlingual Voice’un yaratılması için “araştırma, geliştirme ve danışmanlık, konuşma, akustik ve radyo dalgalarına yardımcı olmak” amacıyla bir akustik laboratuarı ile çalıştığını söyledi. Eğer kedi dilinden İngilizce’ye çeviri ile ilgileniyorsanız MeowLingual isimli bir iPhone uygulaması da kedi arkadaşlarınızı anlamanıza yardımcı olabileceğini söylüyor. Fakat bu uygulamalar her zaman çalışmayabilir tabii.

Bolt interaktif lazerli oyuncak

İplikten toplar artık geçmişte kalıyor. Kedinizi eğlendirmek için yeni bir şeyler arıyorsanız evcil hayvanlar için üretilmiş olan FroliCat Bolt etkileşimli lazerli oyuncağı inceleyin. Yurt dışında 19.95 dolara satılan bu cihaz, firmanın en tembel kedileri bile eğlendirdiğini iddia ettiği kırmızı lazer modelleri üretiyor. Oyuncağı otomatik olarak ayarlayıp düz bir yüzeye yerleştirebiliyor ya da manuel modu kullanarak elinizde de tutabiliyorsunuz.

My Pet Hoparlör

Dinlemeyi sevdiğiniz müziklerin evcil hayvanınızın kulaklarına zarar verebileceğini biliyor muydunuz? PetAcoustics Inc.’e göre, hayvanlar işitme duyuları çok keskin olduğu için, bazı frekanslardaki sesler rahatsız olmalarına sebebiyet verebiliyor. Müzik arşivinizi dostlarınız için daha hoş yapmak adına 2010 yılının başlarında şirket dünyada bir ilk olarak, kedilerin, köpeklerin ve atların işitme duyarlılığı için tasarlanmış ses sistemini duyurdu. My Pethoparlörü, çeşitli akustik cihazlara (iPhone, iPad, CD çalar vb.) bağlanır ve hayvanları rahatsız etmeyen frekanslarda müzik üretir. Ancak bu cihaz biraz maliyetli. Yurt dışında 249,95 dolara satılıyor.

Pet’s Eye View dijital kamera

39.99 dolarlık bu cihaz kedilere veya köpeklere takılır ve dünyayı onların bakış açısıyla belgeler. Sahipleri kamerayı 1, 5 veya 15 dakikada bir fotoğraf çekecek şekilde ayarlayabilir ve USB kablosuyla bunları bilgisayara yükleyebilir. Cihazda 40 adet fotoğrafa kadar depolanabilir.

‘Robotlar’ kedi kumu temizliğini otomatikleştiriyor

Litter Robot (Çöp Robotu)

Tüm ürünler eğlence amaçlı olmak zorunda değil. Bazıları da evcil hayvan bakımını sahibi için kolaylaştırmayı amaçlıyor. Automated Pet Care Products, Inc.tarafından üretilen çöp robotu otomatik, kendiliğinden temizlenen bir çöp kutusu. Kediler küre şeklindeki bu cihazın içine girdiğinde, ağırlıkla aktifleştirilen sensör, hayvanı tespit eder. Kedi oradan çıktıktan yedi dakika sonra, küre otomatik olarak dönmeye ve atıkları bölmeden dışarıya doğru elemeye başlar. Kedi atığını astarlı bir bölmeye atar ve sonraki ziyaretçisi için hazır olmak üzere baştaki konumuna geri döner. Ancak kolaylıklar ucuza gelmiyor. Çöp robotunun fiyatı 329 dolar.

Zoombak Evcil Hayvan Bulucu

Beslediğiniz arkadaşınız evden uzaklaşmayı seviyorsa, Zoombak ile iç huzurunuzu koruyun. Köpeklerin yakasına bağlanan bu cihaz hayvanın yerini takip etmek için GPS teknolojisini kullanır. Konumu istediğinizde zoombak.comadresinden yada cep telefonunuzdan bulabiliyorsunuz. Ayrıca, güvenli alanları belirleyebiliyorsunuz ve böylece köpeğiniz bu bölgelerin dışında dolaşınca e-posta veya kısa mesaj bildirimleri alabiliyorsunuz. Zoombak’ın fiyatı 99,99 dolar, aylık servis ücreti de 12,99 dolardan başlıyor.

Pet Loc8tor

Pet Loc8tor, bir başka yüksek teknoloji izleme cihazı. Fakat GPS teknolojisi kullanmak yerine, asi kedi ve köpekleri izlemek için radyo frekanslarına başvuruyor. Yaklaşık 5 gram ağırlığındaki süper hafif künye, yakaya takılır ve kredi kartı boyutundaki bir ahizeyle iletişim halindedir. Evcil hayvanınızın 400 adım ötesinde olduğunuz sürece, bu ahize onu bulmak için hangi yönde yürümeniz gerektiğini söyler ve yaklaştıkça sinyal daha da güçlenip cihazın sesi daha yüksek olur.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri