‘Yaşayan fosil’ yakalandı

Bilim insanlarının 80 milyon yıldır hiç değişim geçirmeden yaşadığı için “yaşayan fosil” lakabını taktığı “fırfırlı köpekbalığı” Portekiz’de yakalandı

Milyonlarca yıl boyunca hiçbir değişime uğramadan soyunu sürdürdüğü için bilim insanları tarafından "yaşayan fosil" lakabıyla anılan ve son derece ender görülen fırfırlı köpekbalıklarından biri Portekiz'de yanlışlıkla yakalandı.

Avrupa Birliği adına, ticari balıkçılığın daha sağlıklı hale getirilmesi üzerine araştırma yapan bir ekip fırfırlı köpekbalığına, Portekiz'in Algarve kıyılarında rastladı. Bilim insanları deniz yüzeyinin 700 metre derinliğinde yakalanan balığın 1.5 metre boyunda olduğunu kaydetti.

Çok nadir olarak ele geçirilen fırfırlı köpekbalığı denen bu türün 80 milyon yıldır evrime uğramadığı ve dinozorlar zamanından beri aynı vücut yapısına sahip olduğu açıklandı. Bu türün 19'uncu yüzyıldan sonra keşfedilebildiği belirtildi. 42 aylık bir süreyle hâlâ yaşamakta olan canlılar arasındaki en uzun gebelik süresine sahip olan canlı, 300'den fazla dişe sahip. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri