"Siyah Giyimli Arap" Paniği

"Siyah Giyimli Arap" Paniği

Kız yurdunda kalan üniversite öğrencilerinden bazılarının, gece odalarına giren siyah giyimli ve Arapça konuşan saldırgan yüzünden vize sınavları ertelendi.

Karaman'da Nefise Sultan Kız Yurdu'nda kalan üniversite öğrencilerinden bazılarının, gece odalarına giren siyah giyimli ve yüzü saçlarıyla örtülü bir kişinin kendilerini uyandırıp, Arapça bir şeyler söyleyerek, 'Sıra sizde', 'Öleceksiniz' yazılı notlar bıraktığını öne sürerek, fenalaşması üzerine Karamanoğlu Mehmet BeyÜniversitesi, bugün yapılacak vize sınavlarını erteledi.

ÖĞRENCİLER SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'na bağlı 10 katlı 1400 öğrenci kapasiteli Nefise Sultan Kız Öğrenci Yurdu'nda kalan öğrencilerden bazıları, gece odalarına giren siyah giyimli ve yüzü saçlarıyla örtülü bir kişinin kendilerini uyandırıp, Arapça bir şeyler söylediğini, 'Sıra sizde', 'Öleceksiniz' yazılı notlar bıraktığını öne sürerek, fenalaşmıştı. Bunu duyan diğer öğrencilerden de korkup sinir krizi geçirenler oldu. 8 öğrenci hastaneye kaldırılırken, çok sayıda öğrenciye de ambulansta müdahale edildi.

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü, yaptığı açıklamada söz konusu olayda yurda dışarıdan yabancı bir kişinin girmediği belirtilerek, "İddialara konu eylemin, yurtta kalan öğrencilerin maksadını aşan bir girişimi olduğu tespit edilmiştir" denildi. Ayrıca konunun incelenmesi içinde müfettiş görevlendirildiği bildirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler