AK Parti'nin Ankara Adayı Turgut Altınok

AK Parti'nin Ankara Adayı Turgut Altınok

AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, açıklamada, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adaylarının Turgut Altınok olduğunu duyurdu.

AK Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turgut Altınok olarak belirlendi. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin belediye başkan adaylarının açıklanması nedeniyle Ankara Ticaret Odası (ATO) Congresium'da düzenlenen AK Parti Aday Tanıtım Toplantısı'na katıldı. Burada yaptığı açıklamada, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adaylarının Turgut Altınok olduğunu duyurdu.

Altınok'un siyasi kariyeri, asıl mesleği avukatlık olan bir isim olarak Ülkü Ocakları'nda başladı. 25 yaşında Milliyetçi Çalışma Partisi (MÇP) Keçiören İlçe Başkanlığı görevini üstlendi. Daha sonra MÇP Ankara İl Başkanlığı ve Merkez Yürütme Kurulu Üyeliği gibi önemli görevlerde bulundu. 12 Eylül Darbesi sonrasında 28 yaşında Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Sekreter Yardımcısı oldu.

Altınok, 1994 yerel seçimlerinde MHP'den, 1999 yerel seçimlerinde ise Fazilet Partisi'nden Keçiören Belediye Başkanı olarak seçildi. AK Parti'nin kuruluş aşamasında yer aldıktan sonra, 2004 yerel seçimlerinde Keçiören Belediye Başkanı olarak göreve başladı. 2014 yerel seçimlerinde Büyük Birlik Partisi'nden Keçiören Belediye Başkanlığı için adaylığını açıkladı, ancak yüzde 30,3 alarak ikinci sırada yer aldı. 2019 yerel seçimlerinde tekrar AK Parti'ye dönerek Keçiören Belediye Başkanlığı için aday oldu ve seçimi kazanarak görevine devam etti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler