Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden Sebze Fidesi Dağıtımı Başladı

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden Sebze Fidesi Dağıtımı Başladı

Başkent’in 25 ilçesinde üretim yapan çiftçilere toplamda 12 milyon 118 bin 260 adet domates ve biber fidesi dağıtılacak.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, kırsal kalkınmayı desteklemek amacıyla yerel üreticilere çeşitli yardımlar sunmaya devam ediyor. Bu kapsamda, yüzde 75’i hibe ve yüzde 25’i çiftçi katkı payı olan sebze fidesi desteğinin dağıtımı yeniden başladı. 1 Haziran’a kadar, Başkent’in 25 ilçesinde üretim yapan çiftçilere toplamda 12 milyon 118 bin 260 adet domates ve biber fidesi dağıtılacak.

17 Mayıs'ta Dağıtımlar Başladı

Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından 17 Mayıs'ta başlatılan sebze fidesi dağıtımı kapsamında, bugüne kadar Ayaş'ta 984 çiftçiye 3 milyon 592 bin 50 adet, Beypazarı'nda 402 çiftçiye 577 bin 290 adet, Güdül'de 209 çiftçiye 603 bin 130 adet, Kahramankazan'da 573 çiftçiye 763 bin 980 adet, Kalecik'te 1117 çiftçiye 646 bin 590 adet ve Nallıhan'da 645 çiftçiye 628 bin 110 adet sebze fidesi ulaştırıldı. Dağıtımlar, 1 Haziran'da tamamlanacak ve toplamda 12 milyon 118 bin 260 adet domates ve biber fidesi 25 ilçedeki çiftçilere ulaştırılmış olacak.

Çiftçilerden Teşekkür

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin sağladığı bu destekten memnuniyet duyan çiftçiler, düşüncelerini şöyle dile getirdi:

Battal İzzet: "Emekliyim. Sebze fidesi desteğinden ilk kez faydalanıyorum. Yerli üreticilere olan desteklerinden dolayı Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne ve Mansur Başkan'a teşekkür ediyorum."

Satılmış Akgül: "Uzun süredir çiftçilikle uğraşıyorum. 3 senedir Mansur Yavaş Başkanımızın desteklerinden faydalanıyorum, daha önce böyle bir hizmet görmedim. Sebze fidesi desteği olmasaydı Kalecik'te kimse bu işi yapamaz. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımızdan Allah razı olsun."

Adem Uyanık (Karalar Köyü Muhtarı): "Çocukluğumdan bu yana bu işi yapıyorum. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden daha önce buğday, nohut ve akaryakıt desteği aldım. Desteklerinden dolayı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum."

Nusret Demir (Göktepe Köyü Muhtarı): "20 senedir çiftçilikle uğraşıyorum. Başkanımızın bizlere verdiği bu fideleri bahçemize götürüp dikiyoruz. Bugüne kadar arpa, nohut, sıvı gübre ve akaryakıt desteklerinden faydalandım. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a çiftçilere olan desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum."

Kemal Erdoğan (Akkuzulu Mahalle Muhtarı): "Çocukluğumdan bu yana üreticilik yapıyorum. Eskiden sebze fidelerini para ile alıyorduk, şimdi Mansur Başkan’ımız sağ olsun üreticilere büyük bir destek veriyor ve bunun bize büyük bir katkısı oluyor."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler