Ulucanlar Cezaevi Müzesi'ne Yoğun İlgi

Ulucanlar Cezaevi Müzesi'ne Yoğun İlgi

Ulucanlar Cezaevi’nin Kadınlar Koğuşu’nda çekilen "Uçurtmayı Vurmasınlar" filminin özel gösterimi de büyük ilgi gördü. Filmi izleyen ziyaretçiler duygu dolu anlar yaşadı.

Altındağ Belediyesi tarafından restore edilerek müzeye dönüştürülen Ulucanlar Cezaevi Müzesi, bu yıl da Müzeler Haftası kapsamında ziyaretçi akınına uğradı. Müzeyi iki gün içinde 7 bin kişi gezdi.

Müzeler Günü'nde Ücretsiz Ziyaret ve Etkinlikler

Ankara'nın en çok ziyaret edilen müzelerinden biri olan Ulucanlar Cezaevi Müzesi, 18 Mayıs Müzeler Günü'nde kapılarını ücretsiz olarak açarak ziyaretçilerini ağırladı. Bu özel günde müze, çeşitli etkinliklere ev sahipliği yaptı ve ziyaretçilerine unutulmaz anlar yaşattı.

Ziyaretçi Görüş Kartları İlk Kez Sergilendi

Müzeler Haftası kapsamında Ulucanlar Cezaevi’nde bir ilk gerçekleşti. Geçmişte cezaevinde kullanılan ziyaretçi görüş kartları, ilk kez sergilenmeye başlandı. Bu özel sergi, Ankaralı ziyaretçiler tarafından büyük ilgi ve beğeni topladı.

Kitap İmza Etkinliği ve Film Gösterimi

Dönem AK Parti Kars Milletvekili Mahmut Esat Güven, müzede okurlarıyla bir araya geldi. Güven, cezaevi yıllarında kaleme aldığı "Tutsak Anılar" isimli kitabını okurları için imzaladı. Ayrıca, Ulucanlar Cezaevi’nin Kadınlar Koğuşu’nda çekilen "Uçurtmayı Vurmasınlar" filminin özel gösterimi de büyük ilgi gördü. Filmi izleyen ziyaretçiler duygu dolu anlar yaşadı.

Ziyaretçilerden Teşekkür

Filmi izleyen üniversite öğrencisi Sümeyye Özgül (20), Müzeler Günü'nde Ulucanlar Cezaevi Müzesi'nin ücretsiz olmasından dolayı memnuniyetini dile getirdi. Özgül, "Müzeler Haftası sebebiyle Ulucanlar Cezaevi Müzesi’ni arkadaşlarımızla ziyaret ettik. Ziyaret esnasında yıllar önce burada çekilen 'Uçurtmayı Vurmasınlar' isimli filmi izledik. Film burada çekilmiş, gerçekten çok etkileyiciydi, çok duygulandım. Küçücük bir çocuğun hikayesi beni çok etkiledi" dedi. Ayrıca bu anlamlı etkinlikleri organize eden Altındağ Belediyesi’ne ve Başkan Tiryaki’ye teşekkürlerini iletti.

Ulucanlar Cezaevi Müzesi, Müzeler Haftası kapsamında düzenlediği etkinlikler ve sergilerle ziyaretçilerine tarihi ve kültürel bir yolculuk sunmaya devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler