Kadına Karşı Şiddetle Mücadelede Rekor Başvuru Aldı
Başvuru yapan kadınların yüzde 23.4'ü fiziksel, yüzde 61.9'u psikolojik, yüzde 1.9'u cinsel ve yüzde 3.8'i ekonomik şiddete maruz kaldı.
Ankara Büyükşehir Belediyesi, kadına karşı şiddetle mücadele kapsamında 2023 yılında rekor başvuru aldı. Kadın Danışma Merkezlerine 1 yıl içerisinde 15 bin 486 kadın başvurdu.
Rapora göre, başvuru yapan kadınların yüzde 23.4'ü fiziksel, yüzde 61.9'u psikolojik, yüzde 1.9'u cinsel ve yüzde 3.8'i ekonomik şiddete maruz kaldı.
Kadın Danışma Merkezlerine başvuru yapan kadınlara psikolojik ve sosyal destek sağlandı. Merkezlerde ayrıca hukuki danışmanlık hizmeti de verildi.
Büyükşehir Belediyesi, kadına karşı şiddetle mücadele kapsamında çeşitli projeler de hayata geçirdi. Bu kapsamda, 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen kadınlara destek olmak amacıyla "Kadın Üretim Atölyesi" kuruldu. Atölyede üretilen el emeği ürünler, kermeste satışa çıkarıldı ve elde edilen gelir depremden etkilenen kadınlar için kullanıldı.
Büyükşehir Belediyesi, kadına karşı şiddetle mücadelede örnek uygulamalara imza atmaya devam ediyor.
Mor Haritam uygulaması 48 belediyeye ve 3 ülkeye tanıtıldı
Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen "Yerel Eşitlik Eylem Planı" kapsamında hayata geçirilen Mor Haritam uygulaması, kadına karşı şiddetle mücadelede önemli bir rol üstleniyor.
Uygulama, kadınlara kentteki riskli alanları görmeleri ve bu alanlara karşı önlem almaları konusunda yardımcı oluyor.
Mor Haritam uygulaması, çeşitli platformlar aracılığıyla ülkemizde 48 belediyeye, dünyada ise Avusturya, Arnavutluk ve İsveç'e tanıtıldı. 6 belediye bilgi paylaşımı için Ankara Büyükşehir Belediyesine teknik ziyaret gerçekleştirdi.
Gaziantep, İstanbul ve Eskişehir Büyükşehir Belediyeleri ile Samsun Atakum Belediyesi, Mor Haritam uygulamasından ilham alarak benzer projeleri hayata geçirdi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.