Akut Vakfı Sarı-kırmızılı İlk Müdahale Ekipleri Yetiştirecek

Akut Vakfı Sarı-kırmızılı İlk Müdahale Ekipleri Yetiştirecek

Galatasaray ve AKUT Vakfı Güçlerini Birleştirdi: Sarı-Kırmızılı İlk Müdahale Ekipleri Yetiştirilecek

Türkiye'nin deprem kuşağında yer alması ve afet riskine karşı artan bilinç, Galatasaray Spor Kulübü ve AKUT Vakfı'nı önemli bir iş birliğine yönlendirdi. İki kurum, doğal afetler ve acil durumlara karşı "İlk Müdahale Ekipleri" yetiştirmek için güçlerini birleştirdi.

Hedef: Afetlerde Hayat Kurtarmak

AKUT Vakfı'nın 30 yıllık afet ve acil durum yönetimi deneyiminden yararlanarak, Galatasaray taraftarlarından oluşan ilk 20 ilk müdahale ekibi üyesi, GS Divan Kurulu toplantısında düzenlenen törenle beratlarını aldı. Bu ekipler, AKUT Vakfı tarafından verilecek eğitimlerle afet anında doğru müdahaleyi yapabilecek ve profesyonel ekiplerin bölgeye ulaşana kadar kritik süreçte hayat kurtarabilecek bilgi ve donanıma sahip olacak.

Eğitim Programı ve Hedefler

Eğitim programı, AKUT Vakfı'nın kapsayıcı müfredatına dayanarak afet ve acil durum yönetimi, ilk yardım, arama kurtarma gibi konularda teorik ve uygulamalı eğitimleri içeriyor. Eğitmenlik görevini üstlenecek ilk 20 kişiden sonra, Türkiye genelindeki Galatasaray taraftarlarından oluşan yeni ilk müdahale ekipleri de yetiştirilecek.

Kulübün Hedefi: Arama ve Kurtarmada Aktif Rol Almak

Galatasaray Spor Kulübü, bu iş birliğiyle arama kurtarma ekiplerinin ulusal akreditasyon süreçlerini de tamamlayarak olası afetlerde insani yardıma ek olarak arama ve kurtarma çalışmalarına da aktif rol almayı hedefliyor.

İş Birliğinin Önemi

Galatasaray ve AKUT Vakfı'nın iş birliği, afetlere karşı toplumda bilinç oluşturmak ve acil durumlarda hızlı ve doğru müdahalenin önemini vurgulamak açısından büyük önem taşıyor. Bu iş birliği ile afetlerde can kayıplarını en aza indirmek ve afetzedelere hızlı bir şekilde yardım ulaştırmak için önemli bir adım atılmış oluyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler