Mesut Ergin:  Ayvalık’ı daha da güzel bir geleceğe taşıyacağız…

Mesut Ergin: Ayvalık’ı daha da güzel bir geleceğe taşıyacağız…

Ayvalıklı vatandaşların coşkulu ve yoğun ilgi gösterdiği açılışta konuşan Mesut Ergin, 31 Mart akşamı sonuçlar açıklandığında yeni bir tarih yazılacağını söyledi.

Ayvalık Belediye Başkanı ve CHP Ayvalık Belediye Başkan adayı Mesut Ergin, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Akın, Balıkesir milletvekili Serkan Sarı, Ayvalık ilçe Başkanı Hüseyin Şalmanlı ile birlikte Ayvalık seçim ofislerinin açılışlarını gerçekleştirdi. Ayvalıklı vatandaşların coşkulu ve yoğun ilgi gösterdiği açılışta konuşan Mesut Ergin, 31 Mart akşamı sonuçlar açıklandığında yeni bir tarih yazılacağını söyledi.

Ayvalık insanının Cumhuriyete, onun kurucusu Ata’sına, Mustafa Kemal Atatürk’e olan bağlılığını, aldığı her solukta yaşadığını, yaşattığını ve sahip çıktığını hatırlatan Başkan Ergin, “Ayvalık’ın farkı da işte buradadır” dedi.

Beş yıl önce göreve başlarken Ayvalık’ın bu farklılıklarına sahip çıkmak kadar, Ayvalık’ı daha güzel bir geleceğe taşımayı da hedeflediklerini vurgulayan Başkan Ergin şöyle konuştu:

“Şartlar ağır, zaman dar, hedeflerimiz büyüktü. Beş yıl içinde pandemiyi, büyük bir yıkım olan depremleri, tarihte görülmemiş boyutta bir ulusal ekonomik krizi yaşadık ve olumsuz yansımalarını her geçen gün daha da şiddetle yaşamaya devam ediyoruz. Ve en büyük mücadelemiz çalışanlarımızı ve Ayvalık’ta yaşayan herkesi bu ekonomik çöküşün yıkıcı tahribatından korumak oldu ve galiba bir süre daha böyle olacak. Buna rağmen asla mücadeleden vazgeçmedik. Elbette çok daha iyilerini yapmayı hedeflemiştik aslında. Ama hiç kimsenin azımsayamayacağı pek çok esere imza da attık. Biz yapıcı ve akılcı her türlü eleştiriyi alır, başımızın üstüne koyarız. Ancak bu eleştiri, yapılmak istenen bir eseri, bir hizmeti sırf karalamak için yapılıyorsa orada bir dakika duracaklar.”

Cumhuriyet Halk Partili belediyeleri diğer belediyelerden ayıran ve Türkiye belediyecilik tarihine kattığı sosyal belediyecilik ilkeleri doğrultusunda beş yıl içinde hayata geçirilen pek çok sosyal projeye yenilerini de ekleyerek yol yürüyeceklerinin altını çizen Mesut Ergin şöyle devam etti:

“CHP’nin Politika anlayışının merkezinde insan vardır. Biz de gerek yapısal projelerimizde, tıpkı yakın zamanda yaşama geçen Kırlangıç Sosyal Yaşam Merkezi gibi, Cennet Tepesi tesisi gibi, gene yakın zamanda hizmete geçecek Cihan-Sabahat Şişman Yaşlı Bakımevi’nde olduğu gibi, aynı şekilde yakın zamanda inşallah birlikte açılışını yapacağımız Ayvalık Belediyesi Kreşi gibi insana dokunan birer sosyal belediyecilik örneği olan pek çok yeni projeyi hayata geçireceğiz. Aşevi gibi, evde sağlık gibi, hoş geldin bebek gibi, kapınızdayız yanınızdayız gibi, yakacak yardımı gibi, market fişi desteği gibi, dayanışmayı örgütlediğimiz kooperatifimiz gibi, Ayvalıklı üniversite öğrencilerine sağladığımız burs desteği gibi pek çok sosyal belediyecilik hizmetini büyüterek sürdüreceğiz. Görüyorsunuz Ayvalık’ta kısa zamanda pek çok iş yapıldı ama daha yapılacak çok işte var. İşte tam bu noktada geçtiğimiz beş yıl içinde yaptığımız en büyük iş ortaya çıkıyor.”

1 Nisan sabahı Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı olacak Ahmet Akın ile de birlikte çok sayıda projeye imza atacaklarını ve birlikte el ele kol kola yürüyeceklerini ifade eden Ergin, “Buna inancım tam. Her şeyi bir kenara bırakıp bu hedefe odaklanacağız. Ahmet Akın Başkanım buna hazır, evvel Allah Ayvalık olarak biz de hazırız. İşimiz Gücümüz Ayvalık, İşimiz Gücümüz Balıkesir diyoruz. Bu hedefe varmak için birlikte daima ileri diyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler