Avrupa Miras Günleri'nde Dev Enstalasyon

Avrupa Miras Günleri'nde Dev Enstalasyon

Sanatçı Mehmet-Ali Uysal, Fransa Büyükelçiliği bahçesi için özgün bir eser üretmek üzere Institut français tarafından davet edildi.

Avrupa Miras Günleri kapsamındaki dev enstalasyon, Institut français Türkiye koordinatörlüğünde Ankara'da yapıldı. Sanatçı Mehmet-Ali Uysal Fransa Büyükelçiliği bahçesi için özgün bir eser üretmek üzere Institut français tarafından davet edildi.

Sanatcının eseri olan Batık/Coulé , Fransız çimlerinin ünlü kağıt teknelerin battığı bir denize dönüşmesini simgeliyor. Serginin açılışı, Fransa'nın büyükelçisi Isabelle Dumont tarafından gerçekleştirildi. Batık/Coulé sergisi 23 Ekim 2023 tarihine kadar haftada iki kez rehberli turlara açık olacak.

Fransa'nın büyükelçisi Isabelle Dumont, Avrupa Miras Günleri kapsamında düzenlenen bu etkinlik hakkında konuşarak,  Avrupa Ulusal Kültür Enstitüleri Ağı EUNIC tarafından sürdürülen Ankara kümesi inisiyatifiyle birlikte Türkiye Cumhuriyeti’nin ve Ankara’nın başkent oluşunun yüzüncü yılı vesilesiyle etkinliğin güçlendirildiğini belirtti. Etkinlik kapsamında Almanya, Belçika, Fransa, Macaristan, Hollanda, Polonya ve İsviçre büyükelçilikleri ve birçok müze, vakıf, dernek ve belediye Ankara'nın kültürel mirasını tanıtan ücretsiz rehberli turlar düzenleyecek.

Avrupa Miras Günleri'nin bu ikinci edisyonunda, Institut français Türkiye Ankara Müdiresi Sophie Gauthier Aydoğdu, Mehmet-Ali Uysal'ı davet ederek, Fransa büyükelçiliği bahçesine farklı bir bakış açısı getirmesi için tam yetki verdiklerini ifade etti.

Mehmet-Ali Uysal, Türk çağdaş sanatının önemli isimlerinden biridir. Paris ve İstanbul arasında yaşayan sanatçı, eserleriyle dünyanın çeşitli müze, galeri ve özel koleksiyonlarında sergilenmektedir. Batık/Coulé sergisi dışında, "Su/Eau" başlıklı enstalasyonu da Paris'te sergilenmiştir. Sanatçının kamusal sanata olan katkıları, The Independent gazetesi tarafından dünyadaki en iyi 10 örneğin arasında gösterilmiştir.

Avrupa Miras Günleri Ankara etkinliği, EUNIC tarafından düzenlenmiş ve Institut français Türkiye – Ankara tarafından koordine edilmiştir. Ankara Büyükşehir Belediyesi ve birçok kurum ile iş birliği yapılarak gerçekleştirilmiştir.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler