Yerle Gök Arasında: Selçuk Demirel'in Sergi Dünyası

Yerle Gök Arasında: Selçuk Demirel'in Sergi Dünyası

Fikirler Gecesi'nin 9. Edisyonunda Çevreye Dair Duygusal Bir Yolculuk

Institut français Türkiye, 9. Fikirler Gecesi kapsamında, 16 Şubat - 9 Nisan 2024 tarihleri arasında Institut français İstanbul Sergi Salonu'nda Selçuk Demirel'in "Yerle Gök Arasında" isimli sergisine ev sahipliği yapıyor. Sergi, 4 - 26 Mayıs 2024 tarihleri arasında da Ankara'da Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde sanatseverlerle buluşacak.

Çevresel Farkındalık ve Mizahın Buluştuğu Eserler

Demirel'in angaje ve şiirsel çizimlerinden oluşan sergi, günümüzün en önemli meselelerinden biri olan iklim değişikliğine odaklanıyor. Sanatçı, gezegenimizin kırılgan güzelliğini vurgularken, çevresel zorluklara dair farkındalığı da mizah duygusunu ihmal etmeden artırıyor.

Ekosistemlerin Dengesini Anlatan Çizimler

Sergide, her bir çizim ekosistemlerin çeşitliliğini, türlerin kırılganlığını ve ortak varlığımızı şekillendiren hassas bağlantıları gözler önüne seriyor. Bu dengeyi korumak için harekete geçmeye teşvik eden eserler, izleyiciyi düşünmeye ve sorgulamaya davet ediyor.

Uluslararası Üne Sahip Bir Sanatçı

1954 Artvin doğumlu Demirel, 1979'dan beri Paris'te yaşıyor ve eserlerini Le Monde, The New York Times gibi önemli yayınlarda paylaşıyor. Çalışmaları birçok özel koleksiyonda yer alan sanatçının eserlerinden 23'ü 2022 yılında Musée National L'Histoire de l'Immigration'ın koleksiyonuna dahil edildi.

Sergiyi Ziyaret Etmek İçin:

Yer: Institut français İstanbul Sergi Salonu (16 Şubat - 9 Nisan 2024)

Ankara: Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi (4 - 26 Mayıs 2024)

Saatler: Salı - Cumartesi: 10:00 - 18:00

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler