Çocukların vazgeçilmezi masallar Çiğdem’de

Çocukların vazgeçilmezi masallar Çiğdem’de

Çiğdemim Derneği düzenlediği etkinlikte, Ahmet Barındırır İlkokulunda üçüncü sınıf öğrencilerine Berfin Sıla, Kepez Cam Tavşan masalını anlattı.

24 yıldır mahalle halkına sanatsal, sosyokültürel, bilişsel, yasal ve ekonomik açıdan bilgilendirme amaçlı çalışmalar yürüten Çiğdemim Derneği, geçtiğimiz günlerde mahalledeki çocukları masalla buluşturdu.

Çiğdemim Derneği düzenlediği etkinlikte, Ahmet Barındırır İlkokulunda üçüncü sınıf öğrencilerine Berfin Sıla, Kepez Cam Tavşan masalını anlattı. Çocuklara cam tavşanın hissettiklerini yaşattı. Cam Tavşan, yazarın Elma Yayınevinden çıkan masal kitabının da adı. Masalın anlatımından sonra öğrenciler yazara, masala, kitabına dair sorular sordular. Masal anlatıcılığı üzerine eğitim almış ve çeşitli kanallarda masal anlatıcılığı yapan Kepez soruların hepsini duyarlıkla ve ayrıntılı olarak yanıtladı. Masalların onlara yeni dünyalar sunduğunu açıkladı. Masal yazmayı seven ve ufak denemeler yapan bir öğrenci ile söyleşti. Onunla masal kahramanlarıyla özdeşleşme konusunda duygularını paylaştı.

Çiğdemim Edebiyat Topluluğu, çocuklara kitap okuma alışkanlığını kazandırma yolunda yazar–çocuk buluşmalarına devam edeceğini bildirdi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler