Turnikelerden 'bas geç'le 5 bin lira

Turnikelerden 'bas geç'le 5 bin lira

Bileti olmayan yolcu veya turistler için akbil basarak, yolculardan 70 kuruş ila 1 lira arasında değişen tutarlarda fark alıyorlar. Bu şekilde ayda 5 bin lira kazanç sağlayanlar var.

İstanbul'da son zamanlarda, metro, metrobüs, marmaray, motor gibi tıoplu taşıma önlerinde görülen birileri, eski dönemlerdeki otobüs muavinleri gibi çalışarak bileti olmayan yolcu veya turistler için akbil basıyorlar. Bunun için ellerindeki bakiyesi 100 lirayla doldurulmuş kartları kullanan bu isimler sebebiyle, adeta yeni bir sektör doğmuş durumda.

AYLIK 5 BİN LİRA GELİR

Türkiye Gazetesi'nin haberine göre; Yenibosna civarında 2 yılı aşkın süredir bu işi yaptığını anlatan Ahmet Ö. 3 duraklık geçiş tarifesi 3,60 lira olan metrobüs için 4,50 lira ücret aldığını, günlük harçlığını çıkartmak için başladığı bu işin yüksek getirisi olduğunu görünce meslek edindiğini belirtiyor. Özellikle sabah ve akşam saatlerindeki yoğunluktan faydalandıklarını anlatan Ahmet Ö. “Vatandaş işe gidip gelirken, hep bir koşuşturmaca içerisinde. Bakiyesi bitmişse geri dönüp doldurmakla uğraşmıyor. Biz de buradaki boşluğu değerlendiriyoruz” diyor. Aylık kazancını sorunca, 5 bin liraya yakın olduğu söyleyen Ahmet Ö. , kayıt dışılık konusunda “Alan razı satan razı kardeşim” diyor ve ekliyor: "Otobüste bakiyen yetersiz olunca ‘Fazla Akbil'i olan var mı' diye sormuyor musun?"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler