Yılmaz Büyükerşen'den Çağdaş Sanatlar Merkezi’ne Ziyaret

Yılmaz Büyükerşen'den Çağdaş Sanatlar Merkezi’ne Ziyaret

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde yer alan Ressam İmren Erşen’in 50’inci sanat yılı Retrospektif sergisini gezdi.

Ressam İmren Erşen sanat hayatının 50’inci yılını Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde açtığı “Retrospektif” adlı sergi ile taçlandırdı. Sanatçının sergisini Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ziyaret etti.

Ressam İmren Erşen’in Füreya Koral ve Andrey Gennadiyaviç Karlov salonlarında açtığı sergide, 1967’de başlayan sanat serüveninden 2016 sonuna kadar uzanan 150’den fazla soyut figüratif teknikte eserlerine yer verildi. Sanatçı kimliği ile de eserleri değerlendiren Yılmaz Büyükerşen, sanatın her zaman var olması gerekliliğini vurguladı.

Sanat hayatına 1967 yılında Ankara’da başlayan ve Erşen’in sergisinin kapsamı figüratif anlayışta olup; portreler, nüler, natürmortlar, zeytin ağaçları, Anadolu’dan kesitler, bahçeler, gecekondular, yurtiçi ve yurtdışından çeşitli görünümlerden oluşuyor. Sergide, kurşun kalemden mürekkep çeşitlerine, tebeşirden kuru ve yağlı pastellere, sulu ve yağlı boyalardan akrilik boyaya kadar birçok türde malzeme kullanılarak hem desen hem de boya ile yapılmış örnekler sunuluyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler