Troia Festivali'nde Birbirinden Renkli Etkinlikler

Troia Festivali'nde Birbirinden Renkli Etkinlikler

Cumhuriyetin 100. yılında 60 yaşında olan Uluslararası Troia Festivali bu sene 9-13 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşti

Çanakkalelilerin yoğun bir ilgiyle takip ettiği tiyatrodan konsere, spordan sergiye pek çok etkinlik, bu sene de kente büyük bir renk kattı.

Meydanda Festival Coşkusu

Festival kapsamında Çanakkale Belediyesi Yeşil Yerel Yönetim Binası ve Kültür Merkezi Meydanı, birbirinden keyifli konserlere ev sahipliği yaptı. Meydanda 11 Ağustos 2023 Cuma günü Şimdi 90'lar sahne aldı. 90'lı yılların unutulmayan şarkılarını Metin Özülkü Orkestrası eşliğinde seslendiren Eda Özülkü, Metin Özülkü, Jale, Reyhan Karaca, Sibel Alaş ve Ümit Sayın, büyük alkış alan bir konsere imza attı. Kentlilerin de hep bir ağızdan eşlik ettiği konserin sonunda Belediye Başkan Vekili Mesut Dinç, sanatçılara seramik takdiminde bulundu.

Meydanda 12 Ağustos 2023 Cumartesi günü ise, Ceylan Ertem sahne aldı. 60. Uluslararası Troia Festivali kapsamında Çanakkalelilerle bir araya gelmekten büyük mutluluk duyduğunu belirten sanatçı, en sevilen şarkılarını kentlilerin de katılımıyla seslendirdi. Büyük beğeni toplayan konserde Ceylan Ertem'e seramik takdiminde de bulunuldu.

Meydanın son akşam konuğu ise Kalben oldu. İlk olarak Tendertwin'in sahne alarak mini bir dinleti sunduğu konser akşamı, Kalben de beğenilen şarkılarını kentlilerle birlikte hep bir ağızdan seslendirdi. Performansıyla büyük beğeni toplayan Kalben'e konser sonrasında Belediye Meclis Üyesi Didem Güner, seramik takdiminde bulundu.

Özgürlük Parkında Konser Keyfi

Festivalin bir diğer konser mekanı ise Özgürlük Parkı'ydı. Burada 11 Ağustos 2023 Cuma günü Cevdet Bağca sahne aldı. Halk müziğinin sevilen şarkılarını seslendiren Bağca'ya konser sonunda seramik takdiminde de bulunuldu.

Özgürlük Parkı'nın festival coşkusuyla harmanlanan keyifli ortamında 12 Ağustos 2023 Cumartesi günü ise Can Gox sahne aldı. Kentlilerin de büyük ilgi gösterdiği konserde sanatçı keyifli performansıyla büyük alkış aldı. Konser sonunda Can Gox'a seramik takdiminde bulunuldu.

Festivalin son akşamında Özgürlük Parkı'nda Nükhet Duru konseri vardı. Sevilen sanatçının konserine büyük ilgi olurken, şarkılar da hep bir ağızdan seslendirildi. Konser sonunda Belediye Başkan Yardımcısı M. İrfan Mutluay, Nükhet Duru'ya keyifli konseri için teşekkür ederek seramik takdiminde bulundu.

Tiyatrolar Büyük Beğeni Topladı

60. Uluslararası Troia Festivali kapsamında Amfi Tiyatro'da da her akşam bir oyun sahnelendi. Bu doğrultuda 11 Ağustos 2023 Cuma akşamı Çanakkale Belediyesi Tiyatro Topluluğunun “Benim Doktor Oğlum” isimli oyunu, 12 Ağustos 2023 Cumartesi akşamı Alaşehir Belediyesi Tiyatro Topluluğunun “Gemilerde Talim Var” isimli oyunu, 13 Ağustos 2023 Pazar günü ise Aysa Prodüksiyonun “Bütün Kadınların Kafası Karışıktır” isimli oyunu sahnelenirken, eserler kentliler tarafından büyük alkış aldı.

Kültür Merkezi Amfi'de Söyleşiler Gerçekleşti

Festival kapsamında Çanakkale Belediyesi Kültür Merkezi Amfisi de ilgi gören söyleşilere ev sahipliği yaptı. 11 Ağustos 2023 Cuma günü Ahmet Ümit ve Ayhan Bozkurt “Cumhuriyet ve Sanat” başlıklı söyleşileri ile kentlilerle buluştu. Yoğun ilginin olduğu söyleşi sonunda Belediye Başkan Vekili Mesut Dinç, Ahmet Ümit ve Ayhan Bozkurt'a seramik takdiminde bulunurken, yazar Ahmet Ümit de kitaplarını kentliler için imzaladı.

Kültür Merkezi Amfide 12 Ağustos 2023 Cumartesi günü ise Nebil Özgentürk ve Ateş İlyas Başsoy ağırlandı. “Nazım'a ve Kuva-yı Milliye'ye Dair” belgesel gösterimi ile başlayan etkinlik, Özgentürk ve Başsoy'un söyleşisi ile devam etti. Büyük ilginin olduğu söyleşi sonunda Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da Özgentürk ve Başsoy'a seramik takdiminde bulundu.

Tevfikiye Köyü'nde Festival Etkinlikleri

60. Uluslararası Troia Festivalinin bir diğer etkinlik alanı da Tevfikiye Köyü oldu. Burada 12 Ağustos 2023 Cumartesi günü gerçekleşen etkinlikler kapsamında çocuklar için Animasyon Programı gerçekleşirken, Troya Ozanlarının konseri de büyük alkış aldı.

Festival kapsamında 11 Ağustos 2023 Cuma günü de Halk Bahçesinde Yazarlar Sendikası Çanakkale'nin Şiir Dinletisi gerçekleşti. Dinleti büyük beğeni toplarken, aynı akşam Troyalılar Tiyatro Topluluğu "Gün Batımı Defilesi", Troya Ozanları Derneği şarkıları, Halk Oyunları Gönüllüleri ise oyunları ile geceye renk kattı.

Çocukların Neşesi Görülmeye Değerdi

Festival kapsamında kentli çocuklar da unutulmadı. Festival süresince kentli minikler için de birbirinden renkli etkinlikler Halk Bahçesinde gerçekleşti. Bu kapsamda Anadolu Masalları Kukla Gösterisi, Masal Atölyesi, Macbeth, Neler Oluyor Bob Ali?, Karagöz Balıkçı, Bir Yaz Gecesi Rüyası gibi keyifli tiyatro oyunları ve eğlenceli etkinlikler çocuklarla buluştu. Etkinliklere ise büyük ilgi vardı.

Festival Sporsuz Olmaz…

60. Uluslararası Troia Festivalinin bir başka renkli etkinlik programı ise spor alanında gerçekleşti. Festival boyunca “Troia Cup” Yetişkinler Tenis Turnuvası, açık havada step, aerobik, pilates, zumba ve yoga etkinlikleri, 3x3 Sokak Basketbolu Turnuvası, Troia Festival Kupası Yelken Yarışları, Troia Yüzme Açık Su Yarışları Go Turnuvası ve Masa Tenisi etkinlikleri sporcuların ve kentlilerin yoğun katılımı ile gerçekleştirildi. Büyük ilgi gören spor etkinlikleri kapsamında festivalin son günü ise 60. Uluslararası Troia Festivali Bisiklet Turu gerçekleşti. Tur öncesinde Belediye Başkanı Ülgür Gökhan katılımcılarla bir araya gelerek, seramik takdiminde bulunurken, Golf Çay Bahçesi önünden başlayan ve yaklaşık 9 kilometrelik bir parkurda gerçekleşen bisiklet turu, kordonda bulunan Troia Atı önünde sona erdi.

Öte yandan festival boyunca Özgürlük Parkında el emeği ürünleri stantlarındaki eserler de kentlilerin beğenisine sunuldu.

9-13 Ağustos tarihleri arasındaki 60. Uluslararası Troia Festivali her yaşa, her beğeniye hitap eden dolu dolu içeriği,  kentlilerin de büyük ilgi ve katılımıyla noktalandı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler