Ayvalık'ta şiddetli yağış, su taşkınlarına neden oldu

Ayvalık'ta şiddetli yağış, su taşkınlarına neden oldu

Yağış nedeniyle Ayvalık'ta bazı ev ve iş yerlerinde su baskını yaşandı. Su baskınlarının ardından Ayvalık Belediyesi ekipleri bölgede temizlik çalışması başlattı.

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde gece saatlerinde etkili olan şiddetli yağış, metrekareye 70 kilogram düştü. Yağış nedeniyle bazı bölgelerde su taşkınları meydana geldi.

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, yaptığı açıklamada, iklim değişikliğine bağlı olarak etkili yağış ve toprağın doygunluk seviyesine ulaşması nedeniyle su taşkınlarının yaşandığını belirtti. Ergin, "Ayvalık'ın alt yapısının tekrardan gözden geçirilmesinin zorunlu olduğunu, her zaman dile getirdiğimiz alt yapı yatırımlarının bir an önce hızlandırılması gerektiğini bu olay bizlere gösterdi" dedi.

Su taşkınlarının tüm bölgeyi etkileyen Nikita Deresi'nin Devlet Su İşleri tarafından ıslahının en önemli sorunlarından biri olduğunu vurgulayan Ergin, "Bir an önce çözülmesi gerekli. Ve bu durum daha sonra olabilecek daha büyük afetler için bize önemli bir uyarı yapmıştır. Hepimize geçmiş olsun, yaralarımızı birlikte saracağız" diye konuştu.

Yağış nedeniyle Ayvalık'ta bazı ev ve iş yerlerinde su baskını yaşandı. Su baskınlarının ardından Ayvalık Belediyesi ekipleri bölgede temizlik çalışması başlattı.

Bölgede hasar tespit çalışmaları sürüyor

Ayvalık'ta etkili olan şiddetli yağış nedeniyle bazı ev ve iş yerlerinde su baskını meydana geldi. Su baskınlarının ardından Ayvalık Belediyesi ekipleri bölgede temizlik çalışması başlattı.

Belediye ekipleri, su basan ev ve iş yerlerinde temizlik çalışmasının yanı sıra hasar tespit çalışmalarına da başladı. Hasar tespit çalışmalarının ardından yaraların sarılması için çalışmalara başlanacak.

İklim değişikliğinin etkileri

Ayvalık'ta etkili olan şiddetli yağış, iklim değişikliğinin etkilerini bir kez daha gözler önüne serdi. İklim değişikliğine bağlı olarak yaşanan yağışların artması, sel ve taşkın gibi afetler riskini de beraberinde getiriyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler