CHP’li Semra Dinçer: Sağlık Sisteminden, Randevu Almak Cumhurbaşkanlığı Sarayından Randevu Almak Kadar Zor!

CHP’li Semra Dinçer: Sağlık Sisteminden, Randevu Almak Cumhurbaşkanlığı Sarayından Randevu Almak Kadar Zor!

Dinçer, sağlık sisteminin gerçek anlamda iyileştirilmesinin, kamucu bir yaklaşımla toplum sağlığını ve sağlık çalışanlarını öncelikli hale getiren bir sağlık politikasıyla mümkün olabileceğini vurguladı.

CHP Ankara Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Semra Dinçer, TBMM Genel Kurulu'nda ele alınan Sağlık Kanun Teklifi üzerine önemli açıklamalarda bulundu. Dinçer, teklifin diş hekimlerinin mesleklerini serbestçe icra etmelerini sağlayan ancak istismara da açık olan maddelerini eleştirerek, özellikle yeni mezun diş hekimlerinin güvencesiz bir şekilde çalışmalarına zemin hazırlayacağını belirtti.

Dinçer'in değerlendirmelerine göre, teklifle serbest çalışan diş hekimlerinin yanında çalışacak diğer diş hekimlerinin ücret ve çalışma koşullarının Sağlık Bakanlığı'nın belirlemesine izin verilmesi, söz konusu diş hekimlerinin emeğinin sömürülmesine yol açabilecek bir durum yaratıyor.

Özellikle AKP iktidarı döneminde sağlık sektörünün özelleştirilmesiyle ve artan diş hekimliği fakülteleri sayesinde, genç diş hekimlerinin işsizlik sorunuyla karşı karşıya kaldığına dikkat çeken Dinçer, kamuda atama yapılmaması durumunda yeni mezunların özel sektörde de zor şartlarda iş bulduklarını ifade etti. Dinçer'e göre, AKP'nin kamucu anlayıştan uzak politikaları, vatandaşların nitelikli ve uygun fiyatlı sağlık hizmeti almasını engelliyor.

Dinçer, son olarak, sağlık sisteminin gerçek anlamda iyileştirilmesinin, kamucu bir yaklaşımla toplum sağlığını ve sağlık çalışanlarını öncelikli hale getiren bir sağlık politikasıyla mümkün olabileceğini vurguladı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler