26 Milletvekili Belediye Başkanlığı İçin Yarışacak

26 Milletvekili Belediye Başkanlığı İçin Yarışacak

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde, toplam 26 milletvekili partileri tarafından belediye başkan adayı olarak gösterildi.

Yerel seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte siyasi partiler aday listelerini belirlemeye başladı. Türkiye'de, 26 milletvekili belediye başkan adayı olarak gösterildi. İyi Parti'den 7, CHP ve Saadet Partisi'nden ise 5'er milletvekili bu göreve talip oldu.

Siyasi partiler, geçici aday listelerini il ve ilçe seçim başkanlıklarına teslim etti. 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde, toplam 26 milletvekili partileri tarafından belediye başkan adayı olarak gösterildi.

AK Parti'nin 264 milletvekili içinden 4'ü belediye başkan adayı olarak belirlendi. İstanbul Milletvekili Murat Kurum İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olurken, diğer adaylar ise Aydın, Eskişehir ve İzmir'de yarışacak.

MHP Milletvekilleri Aday Göstermedi

Meclis'te grupları bulunan partiler arasından, MHP milletvekilleri aday göstermeyerek dikkat çekti. İyi Parti ise 7 milletvekiliyle en çok aday gösteren parti oldu.

İyi Parti'den aday gösterilen milletvekillerinden bazıları Adana, İzmir, Bursa, İstanbul, Balıkesir, Muğla ve Denizli'de belediye başkanlığı için yarışacak.

CHP ve Saadet Partisi de 5'er milletvekilini belediye başkanı adayı olarak belirledi. CHB'den aday gösterilenler arasında Afyonkarahisar, Malatya, Kırıkkale, Adıyaman ve Kastamonu yer alırken, Saadet Partisi adayları İstanbul, Kayseri, Denizli, Hatay ve Manisa'da yarışacak.

Diğer taraftan, DEM, DEVA, TİP ve HÜDA PAR da birer veya ikişer adayla seçimlere katılacaklarını açıkladılar.

Geçici aday listelerinin 23 Şubat'ta, kesin aday listelerinin ise 3 Mart'ta ilan edilmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler