Eyüpsultan'da Yeni Dönem: Başkan Deniz Köken Projelerini Tanıttı

Eyüpsultan'da Yeni Dönem: Başkan Deniz Köken Projelerini Tanıttı

Başkan Köken, "Eyüpsultan benim evim, sokağım, mahallem, çocukluğum, gençliğim, geçmişim, ideallerim. Geçmişten miras, geleceğe emanetim" dedi.

Cumhur İttifakı'nın Eyüpsultan Belediye Başkan adayı ve ilçenin mevcut Belediye Başkanı Deniz Köken, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere ilişkin projelerini anlattı. Eyüpsultan Kültür Sanat Merkezi'nde düzenlenen programda konuşan Başkan Köken, "Eyüpsultan benim evim, sokağım, mahallem, çocukluğum, gençliğim, geçmişim, ideallerim. Geçmişten miras, geleceğe emanetim" dedi.

7 Farklı Kategoride Projeler

Başkan Köken, "Yaşayan Şehir, Sağlık Şehri, Yeşil Şehri, Spor Şehri, Kültür Şehri, Eğitim Şehri ve Teknoloji Şehri" şeklinde 7 farklı kategoride sunduğu projelerle Eyüpsultan'a değer katacak eserleri görseller eşliğinde Eyüpsultanlılara anlattı.

Kadınlara Müjde: Kadınlar Lokali Geliyor

Eyüpsultan'da kadınlarla ilgili beş yılda yapılan çalışmaları anlatan Başkan Köken, "Bir de kadınlara müjdemiz var. Kadınlar Lokali konseptiyle çok güzel ve hoşunuza gidecek mekanlar tasarlıyoruz. İlk etapta Göktürk ve Akşemsettin bölgesinde açacağız" dedi.

Emekliler için İkinci Bahar Kıraathanesi

Emeklilik oranının artmasıyla birlikte vatandaşların zaman geçirebileceği mekan ihtiyacının arttığını dile getiren Başkan Köken, "İkinci Bahar Kıraathanesi konseptini geliştirdik. İçerisinde vakit geçirebileceğimiz, nostalji kokan küçük dokunuşlar olacak. Düğmeciler, Göktürk, Çırçır ve Akşemsettin bölgelerimiz için hazırlıklarımızı yapıyoruz" dedi.

Sosyal Konutlar ve Engelsiz Yaşam Kompleksi

Önümüzdeki beş yıl içerisinde kendi kendini döndüren bir yapıyı kurmak istediğini söyleyen Başkan Köken, "Cendere Lojistik Merkezi projemiz aslında Sosyal Konutlar için. Hedefimiz 5 yılda 1500 sosyal konutu ilçemize kazandırmak. Yeni bir Engelsiz Yaşam Merkezi yapılacağının müjdesini de paylaşmak isterim. Bünyesinde Otizm Destek Merkezi, Engelsiz İstihdam Merkezi, Alzheimer Merkezi ve Yaşlı Bakım Merkezi olacak" dedi.

Yeşil Alanlar ve Güneş Enerjisi

Eyüpsultan'ın İstanbul'un en yeşil ilçelerinden biri olduğunu hatırlatan Başkan Köken, "Yeşili mahallelerimize de ulaştıracağız. Millet bahçeleri ve mahalle bahçeleriyle komşularımızın nefes alabileceği mekanlar oluşturacağız" dedi. Geçtiğimiz günlerde açılışı yapılan Güneş Enerjisi Santrali'nin, belediyenin tüm kurumlarının elektrik ihtiyacının yüzde 70'ini karşıladığını hatırlatan Başkan Köken, "Hedefimiz Güneş Enerjisi Santrali'ni büyütüp geliştirerek yüzde 70'lerde olan rakamı yüzde 100'e çıkarmak" dedi.

Spor Yatırımları ve Yeni Stat

Beş yılda Eyüpsultan'a 14 spor sahası, 3 yüzme havuzu, bir spor salonu kazandırıldığını hatırlatan Başkan Köken, "Spora ve sporcuya yatırımlarımız, desteğimiz devam edecek. Eyüpspor'un stadı için projemiz hazır. Ayrıca Eyüpsultan'a Su Sporları Merkezi, Alibeyköy Osmanlı Park ve Göktürk'e spor salonu, Nişancı ve Defterdar'a da spor sahası yapacağız" dedi.

Meydanlar, Otoparklar ve Camiler

Eyüpsultan'ın beş farklı mahallesinde meydan inşa edileceğini söyleyen Başkan Köken, "Artık İstanbullular Taksim'de buluşalım demek yerine Eyüpsultan'ın herhangi bir meydanında buluşacaklar" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler