Çocuk İstismarına Karşı : Protect

Çocuk İstismarına Karşı : Protect

Çocuk cinsel istismarına karşı farkındalık yaratma projesi 'Protect'in (Koru) projesinin son toplantısı Londra'da yapıldı.

Londra Goldsmiths Üniversitesi ortaklığı ile gerçekleştirilen “Protect” (Koru) projesinin final konferansı ve kapanış toplantısı 14-21 Haziran 2023 tarihleri arasında Londra’da gerçekleşti. Beşiktaş Belediyesi Dış İlişkiler Müdürlüğü temsilcileri de toplantıya katılarak proje ile ilgili sunum yaptı.

Goldsmiths Üniversitesi ev sahipliğinde Türkiye, İngiltere, Fransa, Kıbrıs ve Polonya’dan toplam 80 kişinin katılımıyla gerçekleşen konferansta; akademisyenler, öğrenciler, uzmanlar, araştırmacılar ve proje koordinatörleri yer aldı. Proje koordinatörleri tarafından yapılan sunumların ardından proje kapsamında hazırlanan web sitesi tanıtıldı.

Protect Projesi Nedir?

Protect, çocuk cinsel istismarına karşı farkındalık yaratma, bilgilendirme, önleme ve korumaya yönelik olarak gençlik çalışanlarının kullanabilecekleri yenilikçi eğitim araçları geliştirmeyi hedefleyen bir “KA2 Gençlik Stratejik Ortaklık” projesidir. Koordinatörlüğünü İngiltere’de bulunan Londra Goldsmiths Üniversitesi’nin üstlendiği projenin ortakları arasında Türkiye’den Beşiktaş Belediyesi, Polonya Leszno’dan Fundacja Cooperacja (İş Birliği Vakfı), Kıbrıs Lefkoşa’dan C.I.P. (Güçlü Vatandaşlar Derneği) ve Fransa Pau’dan Pistes Solidaires (Dayanışmanın İzleri Derneği) yer almaktadır. Proje 30 yaş altındaki kadınların yeterlilik düzeyini ve becerilerini artırmayı, kapsamlı cinsellik eğitimi anlayışını ve çocuk cinsel istismarına dair farkındalıklarını artırmayı hedeflemektedir.

“Çocuk Cinsel İstismarı” ana başlığı altında, pandemi nedeniyle çevrimiçi olarak yapılan ilk eğitimde sosyal dışlanma, alan savaşları, sosyal dahil etme gibi konular irdelenirken Türkiye’de belediyemizin ev sahipliğinde gerçekleştirilen ikinci eğitimde sosyal dışlayıcılık, sosyal kapsayıcılık, çocuk gelinler, pedofili gibi konular üzerinde duruldu. Üçüncü ve son eğitimde ise çevrimiçi güvenlik, siber zorbalık, sanal dışlanma, tehdit, taciz, dezenformasyon, sanal gözetleme, izinsiz görüntülerin yayınlanması, hedef gösterme gibi siber suçlar üzerine çalışıldı. Tüm eğitimlerde çeşitli oyunlar ve araçlar tasarlandı. Daha sonra da bu araçların kullanımına yönelik geniş kapsamlı bir çalıştay gerçekleştirildi. Toplamda 3 yıl süren proje eğitimlerinin sonunda tüm bu eğitimleri değerlendirmek ve elde edilen bilgilerin diğer ortaklar ve eğitim alan gençler tarafından kullanılmasını sağlamak amacıyla bir web sitesi hazırlandı. Projenin web sitesine https://sites.gold.ac.uk/the-protect-project/ adresinden ulaşıp kaynaklardan ücretsiz olarak yararlanılabilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler