Çocuklara Felsefe ve Etik Eğitimi

Çocuklara Felsefe ve Etik Eğitimi

Adıgüzel Eğitim Kurumları, ilkokuldan itibaren felsefe, etik ve öz değerler eğitimine odaklanan bir model uyguluyor.

Adıgüzel Eğitim Kurumları, çocukluk döneminde verilen eğitimin toplumun geleceğini şekillendirmesi açısından önemli olduğuna inanarak ilkokuldan itibaren felsefe, etik ve öz değerler eğitimine odaklanan bir model uyguluyor. Kurumun kurucu temsilcisi Ebru Adıgüzel Tunaboylu, bu eğitim yaklaşımının temel amacını "çocukların kendini tanıma ve hayata sağlam bir temelle tutunma" olarak açıklıyor.

Eğitim modelinin önemli bir parçası olan etik eğitiminin her bireye, yaşa bakılmaksızın gerekliliğine vurgu yapan Tunaboylu, Türkiye'de uzun yıllardır değerler eğitimi verildiğini ancak sokaklardaki durumun maalesef bu eğitimlere yansımadığını ifade ediyor. İnsanların birbirleriyle insanca yaşamayı hak ettiğini ve bunun ancak bireylerin kendilerini tanıyıp çevrelerine saygı göstermeleriyle mümkün olduğunu belirten Tunaboylu, etik eğitiminin bu temel prensipleri pekiştirmeye yardımcı olduğunu söylüyor.

Adıgüzel Eğitim Kurumları, felsefe alanında öne çıkan isimlerden Prof. Dr. Sevgi Şahintürk tarafından öğretmenlere hizmet içi eğitim veriyor. Şahintürk, felsefe eğitiminin çocukların diğer derslerdeki başarılarına önemli katkılar sağladığını, doğru ve bağlantılı düşünmeyi teşvik ettiğini belirtiyor. Erken yaşlardan itibaren verilen felsefe eğitiminin en önemli katkılarından birinin de çocukları "insan olma" ve "insanlaşma" yolunda eğitmeye yardımcı olması olduğunu vurgulayan Şahintürk, bu eğitimin "iyi" bir dünyanın oluşumuna katkıda bulunabileceğini ifade ediyor.

Adıgüzel Eğitim Kurumları'nın benimsediği eğitim modeli, ilkokullarda etik eğitiminin yaygınlaşmasına katkı sağlayabilir mi, bu sorunun cevabı gelecek yıllarda görülecek. Ancak, çocuklara erken yaşlarda felsefe ve etik değerlerle tanıştırarak, onların kendi potansiyellerini geliştirmelerine destek olma amacının, gelecekte etkili bir toplumsal katkı sağlama potansiyeli taşıdığı açıkça ortada.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler