Kansere Karşı Yeni Nesil İlaçların Üretimine Yaklaşıldığını Açıkladı

Kansere Karşı Yeni Nesil İlaçların Üretimine Yaklaşıldığını Açıkladı

Putin, son beş yılda Rusya genelinde 500'den fazla kanser tedavi merkezinin açıldığını ve ülke genelinde teşhis, tedavi ve rehabilitasyon konularında yüksek standartların oluşturulduğunu ifade etti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkesinde kanser tedavisi alanında önemli ilerlemeler kaydedildiğini ve kanser aşısı üretimine yaklaşıldığını açıkladı. Putin, başkent Moskova'da düzenlenen "Gelecek Teknolojileri Forumu"nda yaptığı konuşmada, kanser tedavisi araştırmalarının devam ettiğini ve umut verici sonuçlar elde edildiğini belirtti.

Putin, son beş yılda Rusya genelinde 500'den fazla kanser tedavi merkezinin açıldığını ve ülke genelinde teşhis, tedavi ve rehabilitasyon konularında yüksek standartların oluşturulduğunu ifade etti. Bu gelişmelerin sonucunda, onkoloji vakalarının yarısından fazlasının artık ilk aşamada tespit edildiğine dikkat çekti.

Ayrıca, Putin kanser tedavisine yönelik aşı çalışmalarının da sürdüğünü vurgulayarak, kansere yönelik aşılar ve bağışıklık sistemini düzenleyici yeni nesil ilaçların üretimine yaklaşıldığını belirtti. Putin, bu aşıların çok yakında bireysel tedavi yöntemleri olarak etkili bir şekilde kullanılmasını umduğunu dile getirdi.

Rusya'da Kovid-19 salgını döneminde üretilen Sputnik V ve Sputnik Light gibi aşıların yanı sıra, kanser tedavisi alanında yapılan bu yeni çalışmaların da ülke içinde ve diğer ülkelere yönelik olarak önemli olduğu vurgulandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler