Almanya'da demiryolu grevi başlıyor: 6 gün sürecek

Almanya'da demiryolu grevi başlıyor: 6 gün sürecek

Bu grev, Almanya'da toplu sözleşme görüşmelerinde son zamanlarda yaşanan en büyük kriz olarak öne çıkıyor.

Almanya'da demiryolları işletmesi Deutsche Bahn (DB) ile makinistler sendikası GDL arasında toplu sözleşme görüşmelerinde uzlaşma sağlanamaması, ülke tarihinin en uzun süreli demiryolu grevine yol açtı.

GDL, yolcu ve yük taşımacılığını kapsayacak şekilde 6 günlük grev ilan etti. Grev, Çarşamba sabahı saat 02.00'de başlayacak ve Pazartesi akşamı saat 18.00'de sona erecek.

Yolcu taşımacılığındaki grev 136 saat, yük taşımacılığındaki grev ise 144 saat sürecek. Bu, 2015 yılında gerçekleşen grevlerin süresini önemli ölçüde aşacak.

Grev, Almanya'da ulaşımda büyük aksamalara neden olması bekleniyor.

GDL'nin ana talebi, haftalık çalışma saatinin 37 saate düşürülmesi. DB ise bu talebi kabul etmiyor ve haftalık çalışma saatinin 38 saat olarak kalmasını istiyor.

GDL Başkanı Claus Weselsky, "Haftalık çalışma saatlerini 37 saate düşürmek, hem makinistlerin sağlığını hem de iş güvenliğini sağlayacaktır" dedi.

DB sözcüsü ise, "GDL'nin talepleri, DB'nin mali durumunu tehlikeye atıyor" dedi.

Hür Demokrat Partili (FDP) Ulaştırma Bakanı Volker Wissing, grev kararını sert bir şekilde eleştirdi. Wissing, "Grev, Almanya'da ulaşımda büyük aksamalara neden olacak. Bu, kabul edilemez" dedi.

Grev, Almanya'da toplu sözleşme görüşmelerinde yaşanan en son kriz olarak öne çıkıyor. Geçtiğimiz aylarda, metal işçileri ve sağlık çalışanları da toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlayamamıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler