Sahte "Vize İşlem Ücreti" ile Dolandırdılar

Sahte "Vize İşlem Ücreti" ile Dolandırdılar

Türkiye'de birçok kişiyi sahte danışmanlık siteleri üzerinden dolandıran şüpheliler, yaklaşık 100 milyon TL haksız kazanç sağladıkları tespit edildi.

Türkiye'de birçok kişiyi sahte danışmanlık siteleri üzerinden dolandıran şüpheliler, yaklaşık 100 milyon TL haksız kazanç sağladıkları tespit edildi.

Siber suçlarla mücadele kapsamında İzmir merkezli 7 ilde düzenlenen operasyon ile 25 şüpheli tutuklandı. Şüphelilerin, kurdukları sahte internet siteleriyle yurt dışına vize almak için müracaat eden kişileri dolandırdıkları belirlendi.

Şüphelilerin, oluşturdukları sahte internet sitelerini, web sitelerinin arama motorlarında üst sıralara taşıdıkları tespit edildi. Vatandaşların, bu sitelerdeki irtibat numaralarını aradığında şüphelilerin ağına düştüğü, “vize ücreti” adı altında ödeme yap

Dolandırılan kişiler arasında depremzedeler ve Erasmus öğrencileri de bulunmaktadır. Tüketiciyi Koruma Derneği Başkanı Aziz Koçal vatandaşları internet üzerinden vize danışmanlık hizmeti sunan şirketlere karşı uyararak, "vize ücreti" adı altında herhangi bir ücret ödenmemesi gerektiğini ve danışmanlık şirketlerine itibar edilmemesi gerektiğini belirtmiştir.

Söz konusu dolandırıcılar, sahte internet siteleriyle insanların duygusal acılarını sömürdüler. 6 Şubat 2023 tarihinde Türkiye’nin güneydoğusunda ve Suriye’nin bazı bölgelerindeki şiddetli deprem sonrası Almanya ve diğer Avrupa ülkeleri depremzedelere özel vize programı başlatmıştı.

Ancak, Dışişleri Bakanlığı bu özel vize programının sadece belli bir süre olduğunu ve diğer başvuru sahiplerinin başvurularının da belirli bir süre içinde işleme konulması gerektiğini belirtmiştir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler