TED Üniversitesi, Kurtuluş Parkı’nı kampüs alanına dahil etmek istiyor

TED Üniversitesi, Kurtuluş Parkı’nı kampüs alanına dahil etmek istiyor

ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın Kurtuluş Parkı'nın TED Üniversitesi'ne verilmesine sıcak yaklaştığı belirtiliyor.

TED Üniversitesi, Kurtuluş Parkı’nı üniversite kampüs alanına dâhil etmek istiyor.
TED Üniversitesi yönetimi ile Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin konu hakkında görüştüğü ve  park alanına müze yapılması ve parkın kampüs içerisine alınması konusunda fikir birliğine varıldığı belirtiliyor.

Anayurt Gazetesi'nin haberine göre, TED Üniversitesi ile Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin (ABB) Çankaya’daki Kurtuluş Parkı’yla ilgili görüşme yaptığı öğrenildi. Edinilen bilgiye göre, üniversite burayı ABB’den istedi. Belediye Başkanı Mansur Yavaş buranın üniversiteye verilmesine olumlu yaklaşırken, 86 bin 200 metrekarelik park alanının kampüs olarak kullanılması ve alanda müze yapılması planlanıyor. Parkın üniversiteye verilmesiyle ilgili planın yakında kamuoyuna duyurulması bekleniyor.

https://twitter.com/KurtulusParkiS

Üniversitenin Stratejik Planı’nda yer alan bilgilere göre Kolej Durağı yeniden şekillendirilerek, ‘bölgeye adını veren Türk Eğitim Derneği, TED Ankara Koleji ve TED Üniversitesi’nin tarihçelerini yansıtacak şekilde yeniden düzenlemek” isteniyor.
Ancak, sosyal medya da bir çok kişi, bu projenin kent belleğini yok edeceğini ifade ederek Kurtuluş Parkı'nın Ankaralılara bırakılması çağrısı yapıyor.

https://twitter.com/KurtulusParkiS

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler