2023 seçimlerinde Cumhur İttifakı

2023 seçimlerinde Cumhur İttifakı

Cumhur İttifakı'nın Cumhurbaşkanlığı seçimindeki ortak adayı Recep Tayyip Erdoğan.

Dört siyasi parti 2023 seçimlerine "Cumhur İttifakı" çatısı altında katılmaya karar verdiklerini belirtti. Cumhur İttifakı'nda yer alan partiler : 

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti)

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)

Büyük Birlik Partisi (BBP) 

Yeniden Refah Partisinin (Yeniden Refah)

Hüda Partisi (HÜDA PAR) ittifaka dışarıdan destek veriyor.

Doğu Perinçek, lideri olduğu Vatan Partisi'nin Cumhur İttifakı'nda yer alma talebinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından reddedildiğini açıkladı. Perinçek, konuyla ilgili basın açıklamasında "Cumhur İttifakı, Vatan Partisi'ni değil, Amerika Birleşik Devletleri'yle uzlaşma yolunu ve Hüda-Par'ı tercih etti" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı adayı:

Protokolde Cumhur İttifakı'nın Cumhurbaşkanlığı seçimindeki ortak adayının halen Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı olarak görev yapan Recep Tayyip Erdoğan olduğu ifade edildi.

Hedefi:

"15 Temmuz darbe girişimini bir dönüm noktası olarak gören Cumhur İttifakı, bunun 'Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçişle perçinlenerek 'milli şuur'a dönüştüğünü" vurguluyor. "Türkiye Yüzyılı" vizyonuyla hareket ettiğini belirten ittifak, gelecek beş yıl içinde bu sistemin başta yeni bir Anayasa yapımı olmak üzere bütün kurum ve kurallarıyla yerleşmesini temin etmeyi hedefliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler