Ali Babacan: Bu Seçim Aklını Başına Al' Deme Seçimidir

Ali Babacan: Bu Seçim Aklını Başına Al' Deme Seçimidir

Babacan, yerel seçimlerin aynı zamanda merkezî hükûmete bir uyarı anlamına geldiğini ifade etti.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Niğde'de düzenlenen basın toplantısında konuştu. Babacan, Adalet Bakan Yardımcısı Ramazan Can'ın telefonunda bulunan torpil listelerini gündeme getirerek, "Adalet dağıtmaktan sorumlu olan kurumda bakan yardımcısı olacaksın, ondan sonra millete nasıl torpil dağıtacağının listesini karıştıracaksın. Bu, koskoca bir torpil ve kayırma şebekesinin basına yansıyan sadece küçük bir örneği" dedi.

Babacan, çiftçilere verilen desteklerin yetersizliğine de değinerek, "Çiftçimize 2024 bütçesinde ayrılan ödenek ne kadar biliyor musunuz? Türkiye'deki bütün çiftçiye tarım için verilen desteğin tamamı, 91 milyar lira. Kur Korumalı Mevduat'a geçen sene seçime kadar ödedikleri 300, seçimden sonra ödedikleri 800, toplam 1 Trilyon 100 Milyar ediyor. Çiftçiye ödenen sadece 91 milyar. Yani çiftçimize ödediklerinin 13-14 mislini geçen sene Kur Korumalı Mevduat'a ödediler" diye konuştu.

Niğde'nin büyük bir turizm potansiyeline sahip olduğuna dikkat çeken Babacan, "Niğde'nin parası Niğde'ye akacak; Ankara'nın karanlık dehlizlerine akmayacak" dedi.

Babacan, yerel seçimlerin aynı zamanda merkezî hükûmete bir uyarı anlamına geldiğini belirterek, "Bu seçim merkezî hükûmeti uyarma seçimidir. 'Aklını başına al' deme seçimidir" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler