Ankara'da öğrenci çalışma istasyonları artıyor

Ankara'da öğrenci çalışma istasyonları artıyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi, öğrencilere yeni çalışma alanları kazandırıyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi, öğrencilere yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından Kolej ve Meteoroloji Metro İstasyonlarında hizmet verecek olan bireysel çalışma istasyonları için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Meteoroloji Metro İstasyonu'nda hizmet verecek olan çalışma istasyonu, 1000 metrekarelik alandan oluşacak. İstasyonda 5 adet 20 metrekarelik sessiz grup çalışma alanı, 75 metrekarelik seminer ve konferans salonu, 60 metrekarelik telefon şarj istasyonu, 60 metrekarelik grup çalışma alanları, 70 metrekarelik bireysel çalışma alanları, 25 metrekarelik dinlenme alanları, 30 metrekarelik idari ofis, 15 metrekarelik kafe servis alanı, 75 metrekarelik kafe oturma alanı ile depo ve teknik hacimler bulunacak.

Kolej Bireysel Çalışma İstasyonu ise, 500 metrekarelik alandan oluşacak. İstasyonda; 90 metrekarelik toplu çalışma alanı, 120 metrekarelik bireysel çalışma alanı, 25 metrekarelik kafe ve servis alanı, 145 metrekarelik kafe alanı, 100 metrekarelik reklam ve pano alanı ile depo alanları bulunacak.

2023 Mayıs ayında çalışmalarına başlanan bireysel çalışma istasyonlarındaki çalışmaların en kısa sürede tamamlanıp hizmete açılması planlanıyor.

Yeni çalışma alanları öğrencilere neler sunacak?

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete sunulacak olan bireysel çalışma istasyonları, öğrencilere birçok avantaj sunacak. İstasyonlarda, öğrencilerin rahat ve verimli bir şekilde ders çalışabilmeleri için gerekli tüm imkanlar sağlanacak.

İstasyonlarda bulunan sessiz grup çalışma alanları, öğrencilerin grup halinde ders çalışabilmeleri için ideal bir ortam sunacak. Seminer ve konferans salonu ise, öğrencilerin eğitim ve öğretim faaliyetleri için kullanılabilecek.

Telefon şarj istasyonu, öğrencilerin telefonlarını şarj edebilmeleri için gerekli olan imkanı sağlayacak. Grup çalışma alanları, öğrencilerin arkadaşları ile birlikte ders çalışabilmeleri için ideal bir ortam sunacak.

Bireysel çalışma alanları, öğrencilerin sessiz bir ortamda ders çalışabilmeleri için ideal bir ortam sunacak. Dinlenme alanları ise, öğrencilerin mola vermeleri ve dinlenmeleri için kullanılabilecek.

İdari ofis, istasyonun yönetimini sağlayacak olan personelin çalışmalarını yürütebileceği bir alan olacak. Kafe servis alanı, öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılayabileceği bir alan olacak.

Kafe alanı, öğrencilerin arkadaşları ile birlikte vakit geçirebilecekleri bir alan olacak. Reklam ve pano alanı ise, istasyonun tanıtımı için kullanılabilecek.

Başkentli öğrenciler için önemli bir adım

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete sunulacak olan bireysel çalışma istasyonları, Başkentli öğrenciler için önemli bir adım olacak. İstasyonlar, öğrencilerin eğitim ve öğretim faaliyetlerini daha verimli bir şekilde gerçekleştirmelerine yardımcı olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler