Başakşehir'in en büyük kültür yaşam parkı hizmete açıldı

Başakşehir'in en büyük kültür yaşam parkı hizmete açıldı

Açılış törenine, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ve Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu ve çok sayıda davetli katıldı.

Başakşehir Belediyesi tarafından ilçenin 13'üncü kültür yaşam parkı olan Necip Fazıl Kısakürek Başakşehir Kültür Yaşam Parkı, törenle hizmete açıldı.

Açılış törenine, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu ve çok sayıda davetli katıldı.

Bak: "Başakşehir, Türkiye'nin en önemli markalarından biri"

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, açılışta yaptığı konuşmada, Başakşehir'in Atatürk Olimpiyat Stadı nedeniyle Türkiye'nin en önemli markalarından biri olduğunu söyledi.

Bak, 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda açılış ya da kapanış müsabakasının bu statta yapılacağını hatırlatarak, "Başakşehir Belediyesi, bu bölgede gençliğe çok önem veriyor. Burası, gençlerimizin spor yapabilecekleri, kendilerini geliştirebilecekleri bir merkez. Başakşehir Belediyesi, bu konuda çok güzel bir çalışma ortaya koydu. Bu tesisin Başakşehir'e hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

Bilal Erdoğan: "Başakşehir, geleceğin marka ilçesi"

Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan da Başakşehir'in geleceğin marka ilçesi olacağını belirterek, "Başakşehir'e hizmet etmek için psikolojik destek merkezini hayata geçirdik. Şehircilik açısından geleceği çok parlak olan ilçemizde olmaktan memnunuz. Yeni havalimanına yönelik tüm altyapılar hem üniversitemize hem de Başakşehir'e güç katmaktadır. Bu tesisin Başakşehir'e hayırlar getirmesini diliyorum." ifadelerini kullandı.

Başakşehir'in en büyük kültür yaşam parkı

Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu ise konuşmasında, Necip Fazıl Kısakürek Başakşehir Kültür Yaşam Parkı'nın ilçenin en büyük kültür yaşam parkı olduğunu söyledi.

Kartoğlu, "Bu parkımızda, tiyatro, sinema, sergi, konser, konferans gibi etkinliklerin yapılabileceği çok amaçlı salon, çocuk kütüphanesi, gençlik merkezi, spor salonları, kafe ve restoranlar bulunuyor. Parkımız, Başakşehirli hemşerilerimizin sosyalleşmesi ve kültürel ihtiyaçlarını karşılaması için önemli bir merkez olacak." dedi.

Tören, protokol üyelerinin kurdele kesimi ve toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler