Burak Yakın: İhracat, Cumhuriyetimizin ikinci asrının yıldızı olacak

Burak Yakın: İhracat, Cumhuriyetimizin ikinci asrının yıldızı olacak

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Koordinatör Başkanı Burak Yakın, 2023 yılında Türkiye'nin ihracatının 225,3 milyar dolara ulaştığını söyledi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Koordinatör Başkanı Burak Yakın, 2023 yılında Türkiye'nin ihracatının 225,3 milyar dolara ulaştığını ve bu rakamın Türkiye'nin toplam ihracatının yüzde 34,2'sine denk geldiğini söyledi.

Yakın, 2023 yılında kimya sektörünün 30,6 milyar dolar, elektrik ve elektronik sektörünün 16,2 milyar dolar, çelik sektörünün 14,9 milyar dolar, demir ve demir dışı metaller sektörünün 12,5 milyar dolar, mücevher sektörünün 7,6 milyar dolar ve madencilik sektörünün 5,7 milyar dolar ihracat gerçekleştirdiğini belirtti.

2024 yılında ihracatın 240 milyar doları geçmesini hedeflediklerini belirten Yakın, "Cumhuriyetimizin 101. yılında, Cumhuriyetimizin ikinci asrının yıldızı ihracat olacak. Daha çok üretecek, daha yüksek katma değerli ihracat yaparak ülkemizi refaha taşıyacağız" dedi.

Küresel ekonominin yavaşlaması

Küresel ekonominin yavaşlama eğiliminde olmasından duydukları endişeyi dile getiren Yakın, "Ancak yaratıcı olmamız, daha rekabetçi hareket etmemiz ve mevcut pazarları geliştirirken yeni pazarları da keşfetmemiz gerekiyor" dedi.

Yakın, yeşil enerjinin küresel ekonomiyi dönüştürdüğünü, yapay zekanın ise geleceğin kaderini çizmeye aday olduğunu belirterek, "Bizler yapay zeka teknolojisini sektörlerimizin daha verimli kullanmasını sağlamak için çalışacağız" dedi.

Cumhuriyetin 2. yüzyılı

Cumhuriyetin 2. yüzyılının başladığı 2024 yılının bundan sonra gerçekleştirilecek icraatların başlangıcı olacağına işaret eden Yakın, "Bu yüzyılın sonunu bizler görmeyeceğiz belki ama torunlarımızın bize dua etmeleri için çok çalışacağız" dedi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler