Eryaman'a  8 şeritli köprülü kavşak

Eryaman'a 8 şeritli köprülü kavşak

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Eryaman'a ulaşımda rahatlama sağlayacak köprülü kavşak ve vadi köprüsü için 14 Şubat'ta ihaleye çıkıyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Yolu'ndan Eryaman'a daha güvenli ve rahat giriş çıkışların yapılabilmesi için harekete geçti. Bu kapsamda, İstanbul Yolu üzerinde Göksu Mahallesi'ne bağlantı sağlayacak 800 metre uzunluğunda 8 şeritli köprülü kavşak ve 150 metre uzunluğunda 4 şeritli vadi köprüsü için 14 Şubat'ta yapım ihalesi gerçekleştirilecek.

İhale kapsamında inşa edilecek köprülü kavşak, Akıncılar Caddesi'ne, vadi köprüsü ise Bozüyük Caddesi'ne bağlantı sağlayacak. Proje tamamlandıktan sonra, Eryaman bölgesine ulaşım daha kolay ve güvenli hale gelecek.

İhaleyle ilgili açıklama yapan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, "İstanbul Yolu-Eryaman Bağlantı Kavşağı için yapım ihalesini 14 Şubat'ta gerçekleştiriyoruz. Bölgede daha güvenli girişlerin yapılması, trafiğin rahatlaması ve kazaların önüne geçilmesini hedefliyoruz" dedi.

Yavaş, projenin bölgeye değer katacağını belirterek, "Eryaman bölgesi, Ankara'nın hızla gelişen ve büyüyen bölgelerinden biri. Bu proje, bölgenin ulaşım altyapısını güçlendirecek ve cazibesini artıracaktır" ifadelerini kullandı.

Projenin detayları

Yapılacak köprülü kavşak, 800 metre uzunluğunda ve 4 gidiş-4 geliş olmak üzere toplam 8 şeritten oluşacak. Vadi köprüsü ise 150 metre uzunluğunda ve 2 gidiş-2 geliş olmak üzere toplam 4 şeritten oluşacak.

Proje kapsamında ayrıca, köprülü kavşak ve vadi köprüsüne bağlantı sağlayacak yollar, kavşak ve sinyalizasyon sistemleri de inşa edilecek.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler