Ankara'da Afet Farkındalık ve Temel İlk Yardım Eğitim Semineri

Ankara'da Afet Farkındalık ve Temel İlk Yardım Eğitim Semineri

Eğitime katılan Çocuk Meclisi Üyelerine ‘Afet Farkındalık’ rozeti ve Katılım Belgesi verildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Çocuk Meclisi üyelerine afet farkındalığı ve temel ilk yardım eğitimi verdi

Ankara Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri Daire Başkanlığı ve ANKA Arama Kurtarma Derneği iş birliği ile Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi’nde “Afet Farkındalık ve Temel İlk Yardım Eğitim Semineri” düzenlendi.

Seminerde, temel bilgi ve kavramlardan afet öncesi yapılması gereken hazırlıklara, afet sırasında doğru davranış şekillerinden afet sonrası yapılması gerekenlere kadar pek çok konu ayrıntılı olarak anlatıldı.

Eğitim kapsamında, Ankara İtfaiyesi’nin bünyesindeki K9 Arama Kurtarma Köpeklerinin de afet durumu için nasıl eğitildikleri ve olası bir afet için çalışmalarda nasıl K9’lara yer verildiği Çocuk Meclisi üyelerine anlatıldı. K9 Arama Kurtarma Köpeklerinin şovu yoğun ilgi gördü.

Eğitime katılan Çocuk Meclisi Üyelerine ‘Afet Farkındalık’ rozeti ve Katılım Belgesi verildi.

Afet İşleri Daire Başkanı Özkan Erel, eğitim faaliyetlerine hız kesmeden devam ettiklerini belirterek, “Bugün burada Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisimizin üyelerine Afet Farkındalık ve İlk Yardım Eğitimlerini verdik. Ankara İtfaiyemizin bünyesinde K9 Arama Kurtarma Köpeklerinin nasıl çalışmalara katıldığını da Çocuk Meclisimizin üyelerine sunduk. Bu tarz afet farkındalık eğitimlerini arttırmayı düşünüyoruz. Afetlere her zaman hazır olmak zorundayız” dedi.

Çocuk Meclisi üyeleri ise eğitimi çok faydalı bulduklarını ve katılımdan dolayı mutluluk duyduklarını şu sözlerle dile getirdi:

Togay Osman Gedik: “Ben eğitimi çok güzel buldum. Mesela doğru olarak düşündüğüm yanlışların doğrusunu öğrendim. Afet çantasında neler bulunması gerektiğini daha detaylı bir şekilde öğrendim. Aynı zamanda köpeklerin ne kadar iş yaptığını da öğrendim. Ankara Büyükşehir Belediyesine ve Mansur Başkan’a çok teşekkür ederim.”

Işılsu Demet Örak: “Deprem çantamızda neler olması gerektiğini, deprem sonrasında nasıl davranmamız gerektiğini söylediler. Afetlerle ilgili bir planımızın olması gerektiğini öğrendim. Çok teşekkür ederim.”

Miray Eroğlu: “Depremi yaşamış olan arkadaşlarımız da vardı aramızda. Onlar için de iyi oldu. Depremi yaşamamış arkadaşlarımız da artık daha tedbirli olacaklar. Faydalı oldu herkes için teşekkür ediyorum.”

Eğitim, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin afet farkındalığı konusundaki çalışmalarının bir parçası olarak düzenlendi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler