Erzincan'da Maden Ocağında Toprak Kayması: 9 İşçi Kayıp

Erzincan'da Maden Ocağında Toprak Kayması: 9 İşçi Kayıp

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, kayıp işçilerle ilgili olarak "9 işçiden haber alınamıyor" açıklamasını yaparken, bölgede 400'den fazla personel ve 40'ın üzerinde araçla kayan toprak kütlesini kaldırma çalışmaları sürüyor.

Erzincan'ın İliç ilçesinde bulunan altın madeninde, meydana gelen toprak kayması faciasında 667 işçiden 9'u kayıp durumda. Olay sonrasında başlatılan arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Arama kurtarma çalışmalarına AFAD, Jandarma, TSK ve UMKE ekipleri katıldı. Bölgede 400'den fazla personel ve 40'ın üzerinde araçla kayan toprak kütlesini kaldırma çalışmaları sürüyor.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, kayıp işçilerle ilgili olarak "9 işçiden haber alınamıyor" açıklamasını yaparken, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz devletin tüm imkanlarının sahada olduğunu vurguladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise kurtarma ve acil sağlık hizmeti için görev başında olduklarını belirtti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, olayla ilgili olarak inceleme ve soruşturmanın başlatıldığı bildirildi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ise psikososyal destek ekiplerinin bölgeye intikal ettiğini ifade etti.

Şu ana kadar kayıp 9 işçiye ulaşılamamış olup, arama kurtarma çalışmaları halen devam etmektedir. Facia yerinde 667 kişinin çalıştığı belirtilirken, toprak kaymasının 14:00 sularında gerçekleştiği bilgisi verildi. Ek olarak, olayın ardından 9 ilde bulunan AFAD personelinin bölgeye sevk edildiği belirtilmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler