CHP'den Anayasa Değişikliğine Sert Tepki

CHP'den Anayasa Değişikliğine Sert Tepki

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, mevcut anayasanın uygulanmadığı bir ortamda anayasa değişikliği yapılamayacağını vurguladı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, hükümetin anayasa değişikliği girişimleri hakkında yazılı bir açıklama yaparak, mevcut anayasanın uygulanmadığı bir ortamda anayasa değişikliği yapılamayacağını vurguladı.

Gökçen'in açıklamasına göre, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan'ın "AYM kararlarına uyulmamasının hiçbir yasal temeli yok" sözleri, Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum'un iktidarın hukuku araçsallaştırdığını gösterdi. Uçum'un, yargıya anayasaya aykırı talimat verdiği belirtiliyor.

Ayrıca, Anayasa Mahkemesi'nin dosyayı Yargıtay'a göndererek hukuk dışı bir işlem yaptığı ve bu durumun Anayasa'nın 153. maddesi ile bağdaşmadığı ifade ediliyor. Gökçen'e göre, Anayasa Mahkemesi kararları yasama, yürütme ve yargı organlarını bağlar ve hiçbir istisna öngörülmemiştir.

Gökçen, anayasanın uygulanmadığı bir ortamda anayasa değişikliğinin yapılamayacağını ve değiştirilemez maddelere aykırı düzenlemelerin hiçbir koşulda yapılamayacağını vurgulayarak, iktidarın toplumsal mutabakatı dikkate almadan hareket ettiğini belirtiyor. Bu nedenle, anayasa değişikliği tartışmalarının anayasal düzene karşı darbe anlamına geldiğini savunuyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler