Kadın Girişimciler EXPO Capital'de Buluşacak

Kadın Girişimciler EXPO Capital'de Buluşacak

Avrupa ve Orta Asya'dan 24 kadın girişimci, yatırımcılara iş fikirlerini sunmak üzere 6 Temmuz’da EXPO Capital Quest etkinliğinde İstanbul’da bir araya gelecek.

 Etkinlik, Sakıp Sabancı Müzesi bünyesinde bulunan The Seed isimli konferans salonunda gerçekleşecek.

EXPO Capital Quest, Avrupa ve Orta Asya’da kadın girişimciliğini teşvik etmek amacıyla kadın girişimciler, yatırımcılar ve özel sektör temsilcilerine ağ oluşturma, işbirliği, akran etkileşimi ile öğrenme, kapasite geliştirme ve iş geliştirme imkanı sunan Women's Entrepreneurship EXPO'nun son aşamasıdır.

Etkinlik, Women's Entrepreneurship EXPO'nun bir parçası olarak özel olarak hazırlanan eğitim ve kişiselleştirilmiş mentorluk sürecinden geçen seçilen kadın girişimcilere, bölgeden 8 yatırımcıyla iş fikirlerini paylaşma imkanı sunacak. Yatırımcılar ise en iyi iş sunumlarına geri bildirim verme ve yatırım yapma fırsatları bulacaklar.

Arnavutluk, Bosna-Hersek, Kosova, Kuzey Makedonya, Sırbistan, Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan, Moldova, Ukrayna, Gürcistan ve Türkiye'yi temsil eden kadın girişimciler, gıda ve içecek sektöründen tekstil ve el sanatlarına, çevrimiçi hizmetlere kadar geniş bir yelpazede iş fikirlerini sunacaklar.

EXPO Capital Quest'e katılacak yatırımcılar arasında Tetiana Honcharenko (Ukrayna), Laura Aldone (Litvanya), Zurab Lalazashvili (Gürcistan), Ecem Altiok ve Ahu Serter (Türkiye), Keo Sar (Sırbistan), Robin Zimbakov (Kuzey Makedonya) ve Olga Melniciuc (Moldova) yer alıyor.

Etkinlik İngilizce olarak düzenlenecektir. Etkinliği özetleyen kurgulanmış bir video Temmuz/Ağustos aylarında CNN Türk’te yayınlanacaktır.

EXPO Capital Quest, Birleşmiş Milletler Kadın Birimi (UN Women) Avrupa ve Orta Asya Bölge Ofisi tarafından, PricewaterhouseCoopers (PwC), Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ve Mary Kay Inc. tarafından desteklenen Women's Entrepreneurship Accelerator'ün bir parçası olarak düzenlenmektedir.

Etkinliğe katılacaklar arasında, UN Women Avrupa ve Orta Asya Bölge Direktörü Alia El-Yassir, Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ülker, Mary Kay Global Operasyon Direktörü Deborah Gibbins, PwC Türkiye Kıdemli Ortağı Cenk Ulu ile seri girişimci ve yatırımcı Vera Futorjanski bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler