Arda'yı Kiralamak İsteyenler Sırada

Arda'yı Kiralamak İsteyenler Sırada

İspanya futbolunun en çok konuştuğu konu, Türk futbolunun parlayan yıldızının hangi takıma transfer olacağı.

Fenerbahçe'nin genç yıldızı Arda Güler, Barcelona ve Real Madrid arasındaki transfer yarışının ortasında bulunurken, yeni sezonda hangi takımda forma giyeceği merak edilen genç oyuncu için İspanyol devlerinden birinin kiralama seçeneğiyle ilgili yeni bir ekip devreye girdi.

İspanyol spor medyası adeta Arda Güler etrafında dönüyor. Fenerbahçe'nin 18 yaşındaki yıldızı, ülke basınında manşetleri süslemeye devam ediyor. Özellikle İspanya futbolunun en çok konuştuğu konu, Türk futbolunun parlayan yıldızının hangi takıma transfer olacağı. Barcelona ve Real Madrid gibi dünyanın iki dev kulübü, uzun bir süredir belki de ilk kez bir futbolcu için bu kadar rekabete girmiş durumda.

Sport Gazetesi, U19 Dünya Şampiyonu olan İspanya Basketbol Takımı'nın haberiyle bile daha az yer ayırarak, 18 yaşındaki oyuncuyu manşete taşıdı. "Arda Güler için geri sayım" başlığının kullanıldığı haberde, "Türk futbolunun incisi, Fenerbahçe Başkanı ve teknik direktörüyle görüşerek kararını açıklayacak. Barcelona, Deco'nun Türkiye ziyareti sonrasında bir adım önde gibi görünüyor" ifadeleri yer aldı.

Sport, Barcelona ve Real Madrid'in Arda için yaptığı teklifin ayrıntılarını da paylaştı. Buna göre Barcelona, toplamda 23 milyon Euro bonservis ücretini 2 taksitte ödemeye hazır. Fenerbahçe, Arda ile 5 yıllık sözleşme imzalayacak ve serbest kalma bedelini 1 milyar Euro olarak belirleyecek. Real Madrid ise Fenerbahçe'ye 17.5 milyon Euro serbest kalma ücretini 24 ayda 3 taksitle ödemeyi ve sonraki satıştan yüzde 20 pay vermeyi teklif etti.

El Mundo Deportivo Gazetesi ise manşetinde "Karar anı" başlığını kullandı. Haberde, Fenerbahçe'nin genç oyuncusu için Real Madrid'in hala ciddi bir şekilde masada olduğu belirtildi. Bununla birlikte Barcelona'nın, Arda Güler transferini bitirme konusunda kendinden emin olduğu vurgulandı.

KİRALIK İÇİN TEK İHTİMAL FENERBAHÇE DEĞİL

Barcelona'ya transferi daha muhtemel gözükür hale gelen Arda Güler'in yeni sezonda kiralık olarak Fenerbahçe forması giymesi talep ediliyor ama işleri değiştirecek opsiyonlar da söz konusu. İspanyol basını, genç yıldızı yeni sezonda kiralık olarak kadroya katmak isteyen ekiplerin olduğunu belirtiyor.

ElGolDigital'in haberine göre Real Betis, önümüzdeki sezon için Arda Güler'i kadrosuna katmak istiyor. İspanyol ekibi, Barcelona veya Real Madrid'in oyuncuyu kadrosuna katması durumunda ilk takımda şans bulmasının zorluğunu faktör olarak kullanarak Arda Güler'i bir sezon kiralık olarak oynatmayı planlıyor. Nitekim Sport, Real Betis'in bu talebini Barcelona tarafına da ilettiği ve bu gelişmenin kulüp tarafından bilinmekte olduğunu aktardı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler