Maça Doğru: Sparta Praha - Galatasaray

Maça Doğru: Sparta Praha - Galatasaray

Her iki takım da liglerinde lider konumda bulunuyor. Galatasaray, 7 maçlık galibiyet serisiyle 69 puanla lider durumda iken, Sparta Praha en yakın rakibinin 4 puan önünde zirvede yer alıyor.

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi Play-Off Turu İkinci Ayak maçında Sparta Praha ile kritik bir karşılaşmaya çıkıyor. Prag’daki Letná Stadyumu’nda 22 Şubat Perşembe günü saat 23.00’te başlayacak olan mücadele büyük bir heyecana sahne olacak.

Maçın hakemi İngiltere Futbol Federasyonu'ndan Anthony Taylor olacak. Yardımcı hakemler ise Gary Beswick ve Adam Nunn görev alacak. Maç, Exxen Platformu’ndan canlı olarak yayınlanacak.

Galatasaray'ın Prag'a götürdüğü oyuncu kafilesi şu isimlerden oluşuyor:

Fernando Muslera, Davinson Sanchez, Kerem Aktürkoğlu, Kerem Demirbay, Mauro Icardi, Dries Mertens, Wilfried Zaha, Berkan Kutlu, Günay Güvenç, Mateus Tete, Kaan Ayhan, Sergio Oliveira, Lucas Torreira, Abdülkerim Bardakcı, Jankat Yılmaz, Barış Alper Yılmaz, Baran Demiroğlu, Ali Yeşilyurt, Ali Turap Bülbül, Hamza Akman, Carlos Vinicius.

Aslanlarımız, ev sahibi oldukları ilk ayak maçını 3-2 kazanarak tur için avantaj elde etti. Goller Kerem Demirbay, Davinson Sanchez ve Mauro Icardi'den geldi. Herhangi bir beraberlik veya galibiyet durumunda Galatasaray, adını son 16 turuna yazdıracak. Ancak tek farklı mağlubiyet durumunda maç uzatmalara gidecek.

UEFA Avrupa Ligi’nde Son 16 Turu eşleşmeleri, 23 Şubat Cuma günü gerçekleştirilecek kura çekimi ile belli olacak. Muhtemel rakipler ise şunlar:

Atalanta, Brighton, Leverkusen, Liverpool, Rangers, Slavia Prag, Villarreal, West Ham United.

Sparta Praha'da Ladislav Krejci, Veljko Birmancevic ve Matej Rynes kart cezaları nedeniyle maçta forma giyemeyecekler. Galatasaray'da ise Victor Nelsson'un kırmızı kart cezası bulunuyor.

Her iki takım da liglerinde lider konumda bulunuyor. Galatasaray, 7 maçlık galibiyet serisiyle 69 puanla lider durumda iken, Sparta Praha en yakın rakibinin 4 puan önünde zirvede yer alıyor.

Maç öncesinde dikkat çeken istatistikler ise şu şekilde:

Galatasaray, Avrupa kupalarında ilk maçını kazandığı 30 çift ayaklı eleme turunun 28'inde yoluna devam etti (%93).

Avrupa Ligi'nde en yüksek galibiyet yüzdesine sahip Türk teknik direktör Okan Buruk, %54.5'lik bir başarı oranına sahip.

Mauro Icardi, bu sezon Avrupa kupalarında forma giydiği 11 maçta 6 gol attı.

Sparta Praha, Türk takımlarıyla oynadığı son altı Avrupa kupası maçını kazanamadı.

Galatasaray, bu sezon Avrupa kupalarında çıktığı 13 maçın yedisini kazandı.

Deplasmanda oynadığı son iki Avrupa kupası maçını kaybeden Galatasaray, üst üste 3+ mağlubiyet aldığı son süreci Kasım 2015-Kasım 2018 arasında yaşadı.

Avrupa kupalarında çıktığı son iki maçta birer gol atan Sparta Praha forveti Jan Kuchta, üst üste üç karşılaşmada fileleri havalandıramadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler